Održani su 19. susreti sindikalnih povjerenika SSKH

Održani su 19. susreti sindikalnih povjerenika SSKH

Devetnaesti susreti sindikalnih povjerenika SSKH održani su od 29. rujna do 1. listopada u Vodicama. Susretima, koji se već tradicionalno održavaju svake godine još od davne 2004. godine kao svojevrsna nagrada sindikalnim povjerenicima za njihov požrtvovan sindikalni rad tijekom godine, prisustvovalo je 140 povjerenika s područja cijele Hrvatske. Ovogodišnjim susretima prisustvovali su i predstavnici Sindikata komunalaca Srbije Aleksandar Ilić i Grozdan Mitić, Alma Demirović i Nermina  Čelebić  predstavnici Samostalnog sindikata radnika komunalne privrede FBiH  te predstavnici Sindikata radnika, ugostiteljstva, turizma i komunalno-stambene privrede Makedonije (SUTKOZ) Kovachevski Kristijan i  Sashko Nikoloski, kao kolege iz naše sindikalne središnjice SSSH, predvođeni predsjednikom Mladenom Novoselom i tajnikom Borisom Feisom.

Na svečanom otvaranju susreta sudionicima se obratio predsjednik SSKH Baldo Kovačević, naglasivši važnost rada i djelovanja sindikalnih povjerenika u borbi za zaštitu radničkih prava kao i povećanje materijalnih i nematerijalnih prava radnika kroz kolektivne pregovore. Predsjednik SSSH Mladen Novosel naglasio je da je Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske najbrojniji sindikat u okviru SSSH, ali i najaktivniji sindikat u iniciranju kolektivnih pregovora tijekom ove godine, kao i svim aktivnostima koje provodi SSSH.

Ugodnoj atmosferi pridonijelo je i lijepo vrijeme pa je drugog dana susreta za sve sudionike organiziran izlet na otok Prvić i posjet Memorijalnom centru Fausta Vrančića. Tijekom vožnje brodom kroz Šibenski kanal imali smo prilike vidjeti i znamenitosti Šibenika, uz njegove veličanstvene tvrđave i uzgajalište školjaka.

Bila je ovo još jedna prilika za druženje i razmjenu iskustava, stvaranje prijateljstava kao i osnaživanje tima unutar našeg sindikata. Uskoro počinjemo s pripremom jubilarnih 20.-ih susreta, te se nadamo da ćemo do tada biti još brojniji i jači za nastavak naše sindikalne borbe za bolje uvjete rada i veće plaće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *