Dodijeljene zahvalnice sindikalnim povjerenicima SSKH

Dodijeljene zahvalnice sindikalnim povjerenicima SSKH

U Zagrebu su 15. ožujka, na dan obilježavanja osnutka SSKH, u sklopu svečane, 5. sjednice Glavnog odbora dodijeljene zahvalnice i prigodne nagrade istaknutim sindikalistima za njihov izniman doprinos u sindikalnom radu i promicanju sindikalnih vrijednosti.

Predsjednik Baldo Kovačević zahvalnice je uručio Sadri Crnković, Nives Scomerscih, Vinku Fabijanu i Mariu Banovcu.

Sandra Crnković, glavna sindikalna povjerenica GSKG d.o.o. Zagreb i članica Glavnog  odbora SSKH. prošle je godine i predsjednica radničkog vijeća u GSKG d.o.o. Zagreb, gdje je izabrana nakon premoćno dobivenih izbora nad listom drugog sindikata. Redovito radi na pridobivanju novih članova, tako da je zadnjih godina drugi nekada većinski sindikat postao manjinski. Sandra je aktivna je članica Ženske sekcije SSSH i dobitnica je nagrade SSSH „Srce sindikalne solidarnosti“ za 2022. godinu.

Nives Scomersich, glavna sindikalna povjerenica u podružnici Vodovod Pula, a u dva mandatna razdoblja članica Glavnog odbora SSKH. Zamjenica je županijske povjerenice SSKH za Istarsku županiju i godine članica Nadzornog odbora SSKH. Redovito radi na učlanjivanju novih članova, a prošlogodišnjem pripajanjem drugih tvrtki nije došlo do smanjenja već do povećanja članstva i gašenja konkurentskog sindikata u Vodovodu Pula.

Vinko Fabijan, član je Glavnog odbora i Izvršnog odbora SSKH. Zadužen je uz Zadarsku županiju i za Šibensko -kninsku županiju. Sindikalni je predstavnik u Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac. Aktivno surađuje sa povjerenicima na rješavanju problematike i sudjeluje u kolektivnim pregovorima, prošle godine je sudjelovao u ponovnom aktiviranju i osnivanju nove podružnice Komunalno poduzeće Knin, a prošli mjesec je sudjelovao u osnivanju nove podružnice u Pagu,  Pag II d.o.o za građenje i usluge. Kako je naglasio naš najaktivniji umirovljenik u svom govoru, u radnom vijeku promijenio je više od deset direktora, i sa svima se suočavao kako bi obranio prava radnika.

Mario Banovac, član Izvršnog i Glavnog odbora SSKH, županijski povjerenik Splitsko-dalmatinske i glavni sindikalni povjerenik u Vodovod i kanalizacija Split. Aktivno surađuje sa povjerenicima i sudjeluje u  kolektivnim pregovorima. Tijekom prošle godine sudjelovao je i u osnivanju podružnica Zeleno i modro iz  Kaštel  Gomilice i Lovrinac Split, te ovogodišnje Parkovi i nasadi Split.

Moramo konstantno isticati naše zajedničke uspjehe u obrani interesa i prava radnika, Mario Banovac.

Na sjednici je usvojeno Izvješće o financijskom poslovanju SSKH za 2023. godinu i strategija sindikalnog organiziranja i učlanjivanja za 2024. godinu.

Također, u Glavni odbor izabran je Zoran Galović, županijski povjerenik SSKH za Vukovarsko-
srijemsku županiju i glavni sindikalni povjerenik u Komunalac d.o.o. Županja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *