Zajedničkim snagama do povećanja materijalnih prava za radnike Čistoća Metković

Zajedničkim snagama do povećanja materijalnih prava za radnike Čistoća Metković

Iako je u svibnju ove godine potpisan kolektivni ugovor za radnike u Čistoća Metković d.o.o., zbog konstantnog rasta stope inflacije i posljedično porasta troškova života, te povećanja minimalne plaće za iduću godinu, članovi sindikalne podružnice SSKH Čistoća Metković pokrenuli su krajem rujna inicijativu za  kolektivne pregovore u svrhu povećanja materijalnih prava radnika.

Nakon nekoliko  bezuspješnih pokušaja održavanja sastanaka pregovaračkog odbora, u studenom je pokrenut postupak mirenja, koji je na zadovoljstvo obje strane završen 14. prosinca, potpisivanjem izmjena i dopuna kolektivnog ugovora i ugovaranjem povećanja obračunske osnovice od 3% te povećanjem koeficijenata do 10 % za većinu radnika.

Izmjene i dopune kolektivnog ugovora potpisali su sindikalni povjerenik Branko Arnaut i direktor Tomislav Jakić, a odredbe kolektivnog ugovora primjenjivat će se od 15. siječnja 2024.

U ovoj sindikalnoj borbi za bolje uvjete rada svih radnika naše tvrtke, ponovno je pobijedilo zajedništvo i ustrajnost u zahtjevima. Uz pomoć i podršku kolegice i pravne zastupnice iz SSSH, Anite Jurić Golo i cijelog tima SSKH, ali i razumijevanje i podršku gradonačelnika Grada Metkovića Dalibora Milana, uspjeli smo ostvariti traženo.

Branko Arnaut, glavni sindikalni povjerenik u Čistoća Metković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *