Održana  redovna skupština Sekcije mladih SSSH

Održana  redovna skupština Sekcije mladih SSSH

U Zagrebu je 8. prosinca u sjedištu SSSH održana  redovna skupština Sekcije mladih SSSH na kojoj je sudjelovalo 19 mladih delegata iz ukupno 9 sindikata udruženih u SSSH (STUHEKNSGHSMH-ISSOMKSPHSSZSSH, SPIV, SSKH). Nakon uvodnog međusobnog upoznavanja te upoznavanja s radom Sekcije mladih SSSH, provedeni su izbori za novo vodstvo. 

Prvi puta na skupštini sekcije mladih sudjelovala su 3 predstavnika SSKH, Ante Šućur i Monika Vukjoa iz VG Vodoopskrba d.o.o. i Dorijan Šimunčić iz ZG Holding-Podružnica Zrinjevac.

Cilj Izborne skupštine Sekcije mladih SSSH je povezivanje i umrežavanje mladih aktivista iz različitih sindikata udruženih u SSSH, rasprava o radu Sekcije mladih SSSH te izbori za predsjednika/icu, potpredsjednika/ica i tajnika/icu Sekcije te nove članove Izvršnog odbora Sekcije mladih SSSH.

Ideja rada Sekcije mladih SSSH jest da okuplja mlade aktiviste, članove sindikata udruženih u SSSH, koji dolaze iz različitih djelatnosti i dijelova Hrvatske. Na ovaj način oni izmjenjuju ideje, uče o sindikalnom radu te se kasnije više uključuju u rad u svojim podružnicama. Sekcija mladih SSSH služi kao svojevrstan inkubator modernog sindikalnog pokreta, ističe Nediljka Junaković, stručna suradnica za edukaciju i mlade SSSH koja je uz Darka Šeperića, izvršnog tajnika za javne politike, projekte i edukaciju vodila Skupštinu.  

Kroz program rada mladi aktivisti imali su prilike međusobno razgovarati i generirati nove ideje budućeg rada mladih aktivista, dok su kroz sindikalni kviz naučili više o povijesti sindikata, sindikalnom pokretu u Hrvatskoj i radničkim pravima. Okupljenima se obratio Mladen Novosel, predsjednik SSSH, koji je istaknuo da su u današnje vrijeme mladi članovi sindikata izuzetna vrijednost jer će oni preuzeti sindikalni pokret i borbu za radnička prava u budućnosti. 

Članovi izborne skupštine prošli su i kroz kandidacijski postupak i izbor na rukovodeće funkcije Sekcije i članove Izvršnog odbora nakon čega su provedeni izbori. Za predsjednika je izabran Antun Aramić (EKN), za potpredsjednicu Antonela Kardum (SPH) te za izvršnu tajnicu Viktorija Ferdelja (SSZSSH). Uz njih u izvršni odbor izabrani su i: Ante Pezić (SGH), Martina Marković (STUH), Jelena Skrivanek (SMH-IS), Lidija Milković (SOMK), Luka Hrvatin (SPIV) i naš Dorijan Šimunčić (SSKH).

Izvor: www.sssh.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *