Inicijativa za ujedinjenje Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima hrvatske i Sindikata prometa i veza Hrvatske

Inicijativa za ujedinjenje Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima hrvatske i Sindikata prometa i veza Hrvatske

U petak, 8. prosinca 2023. na sjednici Glavnog odbora Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske  predstavljena je i usvojena inicijativa za ujedinjenje SSKH i Sindikata prometa i veza Hrvatske.

Predsjednik SSKH Baldo Kovačević naglasio je kako su i Sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske i Sindikat prometa i veza Hrvatske prepoznali potrebu zajedničkog djelovanja srodnih sindikata unutar iste središnjice, u svrhu jačanja sposobnosti sindikalnog organiziranja i zastupanja interesa članova.

U cijelom procesu, sudjelovat će i SSSH, sindikalna središnjica kojoj pripadaju oba sindikata.

Predsjednik Mladen Novosel naglasio je da su oba sindikata članovi iste sindikalne udruge više razine – Saveza samostalnih sindikata Hrvatske te bi njihovo ujedinjenje omogućilo jaču suradnju sa SSSH kao i da unutar SSSH, na tripartitnoj i međunarodnoj razini, radnici zaposleni u sektorima u kojima djeluju ova dva sindikata imaju snažniji glas.

Predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske, Stjepan Lisičak, naglasio je kako je ovo vrlo važan korak u stvaranju snažnog i moćnog sindikata.

Inicijativu su danas, 14. prosinca na zajedničkoj sjednici  prihvatila i tijela SPIVH-a, pa su predsjednici SSKH i SPIVH-a, Baldo Kovačević i Stjepan Lisičak te predsjednik SSSH Mladen Novosel istu potpisali.

Sljedeći korak u procesu ujedinjenja je formiranje radne grupe, sastavljene od predstavnika SSKH I SPIVH-a, uz stručnu i organizacijsku pomoć SSSH.

Cilj je da se cijeli  proces vodi transparentno u interesu članova, jer jedino snažni, ujedinjeni sindikati mogu uspješno zastupati interese članova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *