Međuregionalno sindikalno vijeće Sjeverni Jadran

Međuregionalno sindikalno vijeće Sjeverni Jadran

U Trstu je 1. prosinca održan sastanak Talijansko-hrvatskog međuregionalnog sindikalnog Vijeća Sjeverni Jadran. Središnja tema sastanka bila je depopulacija u Italiji i Hrvatskoj te politike i strategije kako utjecati i preokrenuti taj trend. Uvodni govor održala je Petra Vaci, regionalna pravna zastupnica SSSH I članica Odbora ispred SSSH.

Predstavljena je stručna analiza demografskog stanja u Italiji i Hrvatskoj, o čemu su govorili Tado Jurić, Profesor demografije, političkih znanosti i povijesti na Katoličkom sveučilištu u Zagrebu, Alessio Fornasin, Profesor demografije na Sveučilištu u Udinama  i Sunčica Brnardić, Izvršna tajnica SSSH za radno i socijalno pravo

U drugom dijelu programa raspravljalo se o politici Autonomne Regije Furlanija Julijska krajina s gledišta talijanskih sindikata, a završnu riječ održao je Michele Berti, predsjednik Talijansko-hrvatskog međuregionalnog sindikalnog vijeća  Sjeverni Jadran, CGIL, CISL, UIL, SSSH.

Sjednici vijeća prisustvovale su Nives Svomersich i Bruna Vlašić Jakovčić, članice vijeća ispred SSKH iiz Istarske županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *