Sjednica županijskog povjereništva SSKH Dubrovačko-neretvanske županije

Sjednica županijskog povjereništva SSKH Dubrovačko-neretvanske županije

Sjednica županijskog povjereništva SSKH Dubrovačko-neretvanske županije održala se 7. lipnja 2022. g.  u 10.30 sati u teritorijalnom uredu SSSH, A. Hebranga 83 u Dubrovniku.

Uz prisutne sindikalne povjerenike sjednici su prisustvovali predsjednik SSKH Baldo Kovačević , tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor i Dolores Lujić sindikalna organizatorica za područje Dubrovačko – neretvanske županije.

Predsjednik SSKH upoznao je prisutne sa radom SSKH u proteklom periodu i planovima daljnjih aktivnosti. Nakon izvješća županijskog povjerenika SSKH u proteklom mandatu za županijskog povjerenika SSKH Dubrovačko-neretvanske županije jednoglasno je izabran Vlaho Radičević, a za njegovog zamjenika Zdravko Papac.  Za predsjednika SSKH predlaže se  i podržava kandidatura dosadašnjeg predsjednika Balda Kovačevića. Za Izbornu skupštinu SSKH imenovani su Vlaho Radičević i Joze Zmijarević. Za kandidata Glavnog odbora predložen je Vlaho Radičević. Predloženi su kandidati Branko Arnaut za Nadzorni odbor SSKH i Ante Tonći Đurković za Statutarnu komisiju SSKH.  Sindikalni povjerenici su govorili o problematikama u svojim društvima i problemima oko povećanja radničkih materijalnih prava. Tajnik i pravni savjetnik SSKH odgovarao  je na upite  sindikalnih povjerenika, naglasio je važnost potpisivanja kolektivnih ugovora i aneksa, te  ih upoznao sa radnjama oko izmjena Zakona o radu….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *