Sjednica županijskog povjereništva SSKH Splitsko-dalmatinske županije

Sjednica županijskog povjereništva SSKH Splitsko-dalmatinske županije

Sjednica županijskog povjereništva SSKH Splitsko-dalmatinske županije održala se 6. lipnja 2022. g.  u 14.30 sati u teritorijalnom uredu SSSH u Splitu, Marmontova 1/II.

Uz prisutne sindikalne povjerenike sjednici su prisustvovali predsjednik SSKH Baldo Kovačević  i tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor.

Predsjednik SSKH upoznao je prisutne sa radom SSKH u proteklom periodu i planovima daljnjih aktivnosti. Nakon izvješća županijskog povjerenika SSKH u proteklom mandatu za županijskog povjerenika SSKH Splitsko-dalmatinske županije jednoglasno je izabran Mario Banovac, a za njegovu zamjenicu Angela Lažeta.  Za predsjednika SSKH podržava se kandidatura dosadašnjeg predsjednika Balda Kovačevića. Za Izbornu skupštinu SSKH imenovani su Mario Banovac i Nino Pleština. Za kandidata Glavnog odbora predložen je Mario Banovac. Predložen je kandidat Nino Pleština za Statutarnu komisiju SSKH.  Sindikalni povjerenici su iznosili problematike u svojim podružnicama i problemima oko nemogućnosti kolektivnog pregovaranja. Tajnik i pravni savjetnik SSKH odgovarao  je na upite  sindikalnih povjerenika, te  ih upoznao sa radnjama oko izmjena Zakona o radu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *