Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH grada Zagreba

Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH grada Zagreba

Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH grada Zagreba  održao se 02. studenoga 2021.godine u prostorijama SSKH u Zlatarskoj 14. Sastanku su prisustvovali sindikalni povjerenik SSKH za Grad Zagreb Zdravko Stoilković, sindikalni povjerenik u Zagrebačke ceste d.o.o. Dario Rastovčan, sindikalni povjerenikGradska plinara Zagreb Boris Holetić, sindikalni povjerenik Vodoopskrba i odvodnja Zagreb Igor Pavlović, sindikalna povjerenica Vladimir Nazor Viktorija Vlašić, sindikalni povjerenik Gradska plinara – opskrba Zagreb Zdravko Ivandić, sindikalna povjerenicaZrinjevac Željka Biloš, sindikalna povjerenicaGSKG Sandra Crnković, sindikalna povjerenicaZagrebački centar za gospodarenje otpadom Jelena Grebenar, predsjednik SSKH Baldo Kovačević, tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor,

Sindikalni povjerenik SSKH za Grad Zagreb Zdravko Stoilković upoznao je prisutne o zaključcima sastanka sindikalnih povjerenika okupljenih oko platforme sindikata u trgovačkim društvima , ustanovama i gradskoj upravi u vlasništvu Grada Zagreba. Nakon rasprave  svih prisutnih ustanovljeno je da je nakon ranijih konzultacija s povjerenicima sindikalni povjerenik SSKH za Grad Zagreb Zdravko Stoilković kao član pregovaračkog odbora u Holdingu supotpisao navedenu platformu o zajedničkom nastupu u zaštiti prava radnika , očuvanju kolektivnih ugovora i očuvanju imovine.

Predsjednik SSKH Baldo Kovačević upoznaje prisutne o pozivu na sastanak sa gradonačelnikom Grada Zagreba. Nakon kraće rasprave zaključeno je da na sastanak ispred SSKH idu sindikalni povjerenik SSKH za Grad Zagreb i član Pregovaračkog odbora Zagrebačkog holdinga  Zdravko Stoilković, sindikalni povjerenik u Zagrebačkim cestama i zamjena u Pregovaračkom odboru Zagrebačkog holdinga Dario Rastovčan i predsjednik SSKH Baldo Kovačević.  Stav prisutnih povjerenika je da se gradonačelnik još jednom upozna sa situacijom u podružnicama Holdinga, ali da se neće pristajati na smanjenja radničkih prava.

Prisutni sindikalni povjerenici su iznijeli svoje probleme koje imaju u Podružnicama, od financijskih do organizacijskih te oko  izbora za Radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu. Navedene probleme u Podružnicama će se nastojati  riješiti u narednom periodu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *