Delagacija SSKH s još 18 drugih sindikata ZGH na sastanku kod Gradonačelnika grada Zagreba

Delagacija SSKH s još 18 drugih sindikata na sastanku kod Gradonačelnika grada Zagreba

U srijedu 3. studenog u poglavarstvu grada Zagreba na poziv gradonačelnika Tomislava Tomaševića održan je sastanak s predstavnicima svi 19 sindikata koji djeluju u Zagrebačkom holdingu i povezanim društvima.

Sastanku su ispred SSKH prisustvovali sindikalni povjerenik SSKH za Grad Zagreb i član Pregovaračkog odbora sindikata Zagrebačkog holdinga Zdravko Stoilković sindikalni povjerenik Čistoće, sindikalni povjerenik u Zagrebačkim cestama i zamjena u Pregovaračkom odboru sindikata Zagrebačkog holdinga Dario Rastovčan i predsjednik SSKH Baldo Kovačević. Tema sastanka je bila ukupno financijsko stanje Grada Zagreba i okvirni planovi za 2022. godinu.

Nakon dužeg izlaganja gradonačelnika o lošoj financijskoj situaciji u Gradu, a osobito u Zagrebačkom holdingu, na navedenu temu prisutni sindikalni predstavnici su se uključili u raspravu.  Ispred SSKH sindikalni povjerenik SSKH za Grad Zagreb Zdravko Stoilković govorio  je o problematici rada i radnika u  Čistoći, a  sindikalni povjerenik iz Zagrebačkih cesta  Dario Rastovčan o situaciji u svojoj podružnici. Gradonačelnik je naglasio da je već putem GSV-a upoznat s situacijama u Podružnicama Holdinga i da će u tom smjeru gledati rješavati navedena problematika. Naveo je da će imati nultu stopu tolerancije prema kriminalu i zlostavljanju na radnom mjestu. Sva pitanja oko holdinga Sindikati će rješavati s novom Upravom Zagrebačkog holdinga u koju ima povjerenje i s kojom odlično surađuje te se nema namjeru baviti micromanagement-om jer Uprava ionako za sve svoje poteze odgovara izravno njemu i upravi Grada kao vlasniku.

Naglasak gradonačelnika koji je naišao na odobrenje svih prisutnih sindikalnih predstavnika je da će  doći do reorganizacije rada i nove sistematizacije, ali se neće ići prema  smanjenju radničkih prava odnosno izmjenama Kolektivnog ugovora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *