Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH s neretvanskog područja

Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH s neretvanskog područja

Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH sa područja Neretve se održao 28. listopada 2021. godine u Opuzenu. Sastanku su prisustvovali predsjednik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Baldo Kovačević, tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor, član Glavnog odbora SSKH i sindikalni povjerenik u Izvor-Ploče Joze Zmijarević, sindikalni povjerenik u Čistoća Metković Branko Arnaut i sindikalni povjerenikMetković d.o.o. Mate Brečić.

Predsjednik SSKH upoznao je prisutne o inicijativi za potpisivanje temeljnog kolektivnog ugovora od strane SSKH na razini Grada ali i drugih gradova Hrvatske te o mogućnosti sektorskog kolektivnog ugovora. Nakon kraće rasprave zaključeno je da u Metkoviću najveći problem predstavlja nepostojanja kolektivnog ugovora koji nakon više dugogodišnjih pokušaja kolektivnog pregovaranja nije potpisan te da se mora poslati inicijativa prema Upravama i vlasniku Gradu Metković.

Predsjednik SSKH izvijestio  je prisutne o rezultatima proteklog seminara SSKH u Stubičkim Toplicama te najavio početkom naredne godine seminar za područje Dalmacije u Dugopolju kako bi se pokrilo područje od Dubrovnika do Zadra.

Tajnik i pravni savjetnik SSKH upoznao je o rezultatima sastanka u Hrvatskim vodama i slijedom daljnjih radnji. Također je upoznao  prisutne o tijeku aktualne rasprave o izmjenama Zakona o radu te savjetovao o proceduri izbora povjerenika zaštite na radu, članova radničkih vijeća i predstavnika radnika u nadzornim odborima društava. Joze Zmijarević je objasnio konačno rješenje problema koji je imao u JKP Izvor Ploče zbog nepostojanja predstavnika radnika u nadzornom odboru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *