SASTANAK PREDSTAVNIKA SSKH I UPRAVE  LIBERTASA  U DUBROVNIKU

SASTANAK PREDSTAVNIKA SSKH I UPRAVE  LIBERTASA  U DUBROVNIKU

Sastanak Uprave Libertas Dubrovnik d.o.o. i predstavnika SSKH održao se 27. listopada 2021. godine u 14 sati u prostorijama Libertasa u Komolcu. Sastanku su prisustvovali direktor Franko Mekišić, pomoćnica direktora Marija Bošnjak, predsjednik samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Baldo Kovačević, tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor, županijski sindikalni povjerenik SSKH Vlaho Radičević, glavni sindikalni povjerenik u Libertas Dubrovnik d.o.o. Pero Matuško, zamjenica glavnog sindikalnog povjerenika u Libertas Dubrovnik d.o.o. Ana Zovkić.

Predsjednik SSKH Baldo Kovačević je  zahvalio Upravi Libertasa na prijemu u nekadašnjoj njegovoj  radnoj sredini. Zahvalio je direktoru Franku Mekišiću na razumijevanju i  čestitao na potpisanom aneksu kolektivnog ugovora, dan prije, u istom vremenu i istom prostoru uz prisustvo Gradonačelnika Mata Frankovića i predsjednika Nadzornog odbora Libertasa Marka Potrebice.

Direktor Mekišić upoznao je sa planovima Uprave oko daljnje konsolidacije Društva, nabavci novih vozila,  poboljšanja uvjeta rada i plaća radnika. Predsjednik SSKH Kovačević upoznaje prisutne oko inicijative za potpisivanjem temeljnog kolektivnog ugovora od strane SSKH na razini Grada, ali i drugih gradova Hrvatske, te o mogućnosti sektorskog kolektivnog ugovora.

Razgovaralo se o mogućnosti realizacije prethodnih aneksa kolektivnog ugovora prema kojima bi se moglo radnicima koji su radili nadoknaditi smanjenje plaća u proteklom periodu i o mogućnosti povećanja osnovice o kojoj se ispregovaralo, ali koja je zaustavljena dolaskom korona krize.

Zaključeno je da će se i nadalje putem socijalnog dijaloga u skladu za Zakonom i prema mogućnostima Društva dogovarati povoljnija prava za radnike u cilju poboljšanja plaća, uvjeta rada i očuvanju radnih mjesta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *