Obavijest svim našim članovima, sindikalnim kolegicama i kolegama vezano za covid potvrde

Obavijest svim našim članovima, sindikalnim kolegicama i kolegama

Na temu najave nadležnih državnih tijela kako bi se uvedena obavezna COVID potvrda u zdravstvenom sustavu i djelatnosti socijalne skrbi, uvela i za sve državne službenike i namještenike u javnim službama, u lokalnoj i područnoj samoupravi, te za zaposlenike trgovačkih društava i ustanova čiji su osnivači Republika Hrvatska, tijela državne uprave i jedinice lokalne i regionalne samouprave kao preduvjet za obavljanja poslova i djelatnosti odmah smo kao Sindikat reagirali i zauzeli stav.

Mi kao Sindikat ne želimo dijeliti Ijude ni po kojoj osnovi i na to ne želimo pristati. Isto tako svi moramo biti svjesni da treba poštivati Ustav RH i pravo pojedinca na njegova osnovna Ijudska prava ali treba uzeti u obzir i zdravlje svih nas i naših najbližih kao prioritet.

SSKH će se uvijek zalagati za provedbu načela razmjernosti zbog čega parcijalno uvodenje COVID potvrda u javnom i državnom sektoru dok se istovremeno ne donose istovrsne mjere za druge sektore koji pružaju usluge građanima (trgovački centri, kafići i dr.) ne smatramo dobrim rješenjem, očekujući da će na ova otvorena pitanja i nedoumice koje stvaraju zbunjenost i osjećaj diskriminacije medu našim članstvom odgovore dati Ustavni sud RFI svojim pravorijekom.

Preko SSSH koja je naša sindikalna središnjica uključena u GSV informirani smo o svemu i reagiramo preko Saveza. Jučer su na sjednici GSV svi sudionici podržali uvodenje COVID potvrda, uz primjedbe da su one parcijalno uvedene i da treba to napraviti na cjelovit način. Sindikate je zanimalo tko ne može dobiti otkaz u slučaju da nema COVID potvrdu i dobio se odgovor da su to oni koji imaju medicinske razloge, a u svim graničnim situacijama odlučivat će ravnatelji ili čelnici (Poslodavci).

Zato Vas molimo da nas odmah izvijestite putem naših sindikalnih povjerenika, ako uočite problem u Vašim društvima. I dalje ćemo kao Sindikat pratiti tijek problematike oko COVID potvrde kao i način na koji bi mjere koje su donesene zadirale i ulazile u radno pravni odnos, kako bi na svim razinama mogli pravovremeno reagirati na uočene probleme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *