POTPISAN DODATAK KOLEKTIVNOG UGOVORA U LIBERTAS DUBROVNIK d.o.o.

POTPISAN DODATAK KOLEKTIVNOG UGOVORA U LIBERTAS DUBROVNIK d.o.o.

U prostorijama društva Libertas Dubrovnik u utorak 26. listopada 2021. godine potpisan je Dodatak Kolektivnom ugovoru kojim se nastavlja proces suradnje Uprave društva i Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske. Glavni sindikalni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske za Libertas Dubrovnik d.o.o. Pero Matuško i direktor Libertasa Franko Mekišić su svojim potpisima na dodatak regulirali primanja radnika, te je smjenski rad honoriran uvećanjem od 10%.

„Ovim dodatkom smo određena radnička prava digli na razinu zaštite Kolektivnog ugovora, a smjenski rad smo uvrstili u kolektivni ugovor na način da s dodatnih 10 posto honoriramo rad u drugoj i trećoj smjeni. Poruka koju želim poslati jest da je Libertas jedan veliki sustav koji broji 300 ljudi. Danas će sedamdesetak autobusa biti na cesti, autobuse je netko pregledao, očistio, oprao, netko ih vozi“, kazao je direktor Libertasa Franko Mekišić.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika, Mato Franković istaknuo je kako, nakon potpisivanja Dodatka,  više od milijun kuna godišnje ide na povećanje kolektivnih prava djelatnika u Libertasu.

„Drago mi je da smo došli do ove situacije da možemo honorirati na ovaj način djelatnike Libertasa, nevezano o tome radi li se o vozačima ili drugim službama, dakle  o svima koji rade u smjenskom sustavu rada.  Mislim da je to bilo potrebno napraviti. Nastavljamo i dalje s financijskom konsolidacijom Libertasa. Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća donosimo odluku  vezanu za potvrđivanje kreditiranja Libertasa za kupnju novih autobusa koji će biti financirani prvenstveno europskim sredstvima, a onda manjim dijelom vlastitim sredstvima”, kazao je gradonačelnik grada Dubrovnika, Mato Franković.

Predstavnik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, Pero Matuško istaknuo je zadovoljstvo potpisanim dodatkom.

„Onima koji budu radili u smjenama, bit će primanja na mjesečnoj razini veća između 300 i 400 kuna, ovisno o tome koliko tko radi u smjeni“, pojasnio je Matuško, te dodao kako ovo povećanje obuhvaća sve djelatnike koji rade u smjenama neovisno o službi u kojoj rade.

Potpisani Dodatak kreće u primjenu od 1. studenog 2021. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *