Stubičke Toplice – U organizaciji SSKH održan je seminar ” Prava i obveze Radničkog vijeća, povjerenika radnika za zaštitu na radu i sindikalnih povjerenika”

Stubičke Toplice – U organizaciji SSKH održan je seminar ” Prava i obveze Radničkog vijeća, povjerenika radnika za zaštitu na radu i sindikalnih povjerenika”

U Stubičkim Toplicama u periodu od četvrtka 21.10.2021. godine do subote 23.10. u organizaciji našeg Sindikata održan je seminar namijenjen članovima Radničkih vijeća, sindikalnim povjerenicima i povjerenicima zaštite na radu. Tema seminara je bila „Prava i obveze Radničkog vijeća, povjerenika radnika za zaštitu na radu i sindikalnih povjerenika“. Predavači koji su iznjeli program seminara , bili su Slobodan Kapor, dipl.iur. , dugogodišnji teritorijalni pravni savjetnik SSSH, a danas tajnik i pravni savjetnik SSKH s više od 25 godina iskustva u zastupanju prava radnika i Igor Pavlović, struč.spec.ing.sec., dugogodišnji sindikalni povjerenik u sindikalnoj podružnici Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. iz Zagreba  i stručnjak za zaštitu na radu i zaštitu od požara koji je ujedno bio glavni organizator seminara uz pokroviteljstvo predsjednika SSKH Balda Kovačevića. Seminar je okupio veliki broj sudionika iz više Sindikata, njih 32,  koji su u tri dana predavanja obradili teme o Izboru članova Radničkog vijeća te funkcioniranju, pravima i obvezama Radničkog vijeća, o povjereniku radnika za zaštitu na radu i odbor zaštite na radu te postupanje u slučaju potresa i zaštita od korona virusa na radnom mjestu. U subotu, zadnjeg dana seminara, predsjednik SSKH svečano je dodijelio diplome o sudjelovanju svim sudionicima seminara.

Igor Pavlović, organizator i predavač na seminaru

Prije otprilike mjesec dana Izvršni odbor SSKH je donio odluku da organiziram seminar za povjerenike ZNR, članove radničkih vijeća i povjerenike sindikata. Uz pomoć kolegice Ivane De Vrgne i podršku predsjednika SSKH Balda Kovačevića, kao i tajnika i pravnog savjetnika SSKH Slobodana Kapora prihvatio sam se organizacije. Seminar je organiziran u Stubičkim Toplicama u Hotelu Matija Gubec od 21. – 23.10.2021.  i ovim putem zahvaljujem vodstvu i zaposlenicima hotela koji su nam ispunili sva traženja kako bi seminar tekao bez problema. Odaziv sudionika je bio iznenađujuće velik (32) što mi je dalo potvrdu da teme i način seminara zanima dobar dio članova kako našeg tako i drugih sindikata. S aspekta predavača moram priznati da su sudionici bili zainteresirani što dokazuje visoka prisutnost na predavanjima kao i postavljenje raznih potpitanja i diskusije na odrađene teme. Nisam dobio ni jedan negativan komentar, naprotiv svi su se sa superlativima obraćali na temu organizacije i izvođenja. Ponukani takvom reakcijom pripremamo uz podršku Izvršnog odbora SSKH (ja i Ivana De Vrgna) novi seminar krajem studenog (25. – 26. 11.2021.) u Baranji. Ovim putem zahvalio bih kolegici Mirandi Vujčić koja je u zadnji tren zamijenila oboljelu kolegicu Ivanu De Vrgnu, te Dariju Rastovčan koji je fotografirao tijekom održavanja seminara. Zahvaljujem Izvršnom odboru SSKH na povjerenju, predsjedniku SSKH Baldu Kovačeviću na potpori i tajniku i pravnom savjetniku SSKH Slobodanu Kaporu kao predavaču na temi o radničkom  vijeću.

Baldo Kovačević, predsjednik SSKH

Prema našem planu edukacije članstva od 21. do 23. listopada 2021. godine naš Sindikat je organizirao seminar za povjerenike zaštite na radu, članove radničkih vijeća i povjerenike sindikata. S obzirom na trenutačno epidemiološko stanje seminaru se odazvao veći broj sudionika, njih tridesetak. Najveći  dio odnosi se na naše članove od istarske županije, zadarske, primorsko goranske, zagrebačke, karlovačke, naravno ništa bez Grada Zagreba ali bilo je i sudionika iz drugih sindikata  što pokazuje da su ovakve edukacije zanimljive kako našim članovima tako i drugima. Tajnik i pravni savjetnik Slobodan Kapor je obradio temu oko izbora i rada radničkih vijeća , a kolega Igor Pavlović  glavni organizator seminara odradio je temu oko zaštite na radu. Produženje satnice  predavanja te učestala pitanja i razmjena mišljenja  o temama govori kako je ova edukacija uspjela, te više sudionika su postavili upite za naredne seminare i predlagali druge interesantne teme oko radničkih prava. Velika Hvala kolegi Igoru Pavloviću i kolegici Ivani De Vrgna kao organizatorima ,od pripreme materijala, akreditacija do izradi programa seminara. Kolegici Mirandi Vujčić hvala jer je  u zadnji trenutak zamijenila oboljelu kolegicu Ivanu De Vrgnu i pomogla u realizaciji seminara. Zahvaljujem se Dariju Rastovčan uredniku naših web stranica koji je pravovremeno objavio poziv za seminar i tako doprinio zainteresiranosti sudionika. Kako se prema odluci Izvršnog odbora i našem programu ovakvi seminari nastavljaju , sljedeći će biti u Baranji 25. – 26. studenog 2021. Nadamo se da će našim predavačima  kolegi Igoru Pavloviću i našem tajniku i pravnom savjetniku Slobodanu Kaporu pridružiti  još neki naši educirani predavači za navedene i druge sindikalne teme i da ćemo nastaviti s kvalitetnom edukacijom kakva se pokazala na ovom seminaru.
Program seminara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *