PREDSTAVNIK EPSU U ZAGREBU U POSJETU SSKH

PREDSTAVNIK EPSU U ZAGREBU U POSJETU SSKH

Predstavnik Europske federacije sindikata javnih službi (EPSU), Miloš Vlaisavljević došao je u radni posjet SSKH 8. rujna 2021. godine. EPSU kao najveća europska središnjica ovoga tipa na europskom nivou predstavlja 8 milijuna radnika udruženih u preko 270 sindikata. EPSU utječe na odluke nacionalnih vlada, europskih institucija i europskih poslodavaca. EPSU je podružnica PSI-a i članica europske konfederacije sindikata -ETUC.

Predsjednik SSKH Baldo Kovačević upoznao ga je sa radom SSKH u proteklom periodu i o planovima za naredno razdoblje. Tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor uputio ga je u plan edukacije i seminara. Na prijedlog predsjednika SSKH dogovoreno je kako će se već na seminaru u Stubičkim Toplicama kao predstavnik EPSU-a uključiti u rad i edukaciju. Nakon toga će se planski edukacija proširivati na druge gradove i područja Hrvatske. Zaključeno je da se bez  prave baza podataka i edukacije ne može sindikalno djelovati. Samo jačanje sindikata povećavanjem članstva jedino je moguće kroz bolju informiranost putem društvenih mreža i radom na terenu.

Od 2019. godine EPSU je zaposlio troje regionalnih povjerenika koji rade na polju organiziranja radnika i uključivanja novog članstva od čega i SSKH može dugoročno imati koristi. Dosta je prednosti koje pokazuju važnost sudjelovanja u radu EPSU-a, te će SSKH sa EPSU-om detaljnije razgovarati i dogovoriti  o načinima o mogućnostima suradnje u budućnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *