Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH Splitsko dalmatinske županije

Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH Splitsko dalmatinske županije

Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH Splitsko dalmatinske županije održao se u četvrtak 16. rujna 2021. godine u Splitu, Marmontova 1 u prostorijama SSSH sa početkom u 11 sati. Sastanku su prisustvovali predsjednik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Baldo Kovačević, tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor, županijski sindikalni povjerenik SSKH Mario Banovac, sindikalni povjerenik Vodovod Split, sindikalni povjerenik Peovica Omiš Milan Čečuk, sindikalni povjerenik Nautički centar Komiža Jurica Jončić, Gradina Vis Alen Galić, sindikalni povjerenik Gradina Baška Voda Petar Šuta, sindikalni povjerenik VIO Vis Vinko Mardešić, sindikalni povjerenik Gradina Vodovod Makarska Antiša Grubišić.

Predsjednik Sindikata je uvodno upoznao prisutne sa načinom rada ureda SSKH koji je konačno ekipiran prema potrebama Sindikata. Napomenuo je trenutno aktualnu akciju izrade reklamnih materijala i nadu daće se uskoro pokrenuti akcija po regijama dodatnog osposobljavanja sindikalnih povjerenika i zainteresiranih radnika za kolektivno pregovaranje, rad u povjereništvu zaštite na radu i ostale sindikalne aktivnosti. Nazočni su još jednom upoznati sa programom sindikalnih susreta koji bi se sukladno epidemiološkim mjerama trebali održati od 01-03. listopada 2021. godine.

Tajnik i pravni savjetnik je upoznao prisutne o osnovama kolektivnog pregovaranja i kolektivnim ugovorima. Alen Galić je skrenuo pažnju na nepravilnosti Pravilnika o radu u društvu gdje je kao predstavnik radnika u Nadzornom odboru. Jurica Jončić je istaknuo problem kako u firmi imaju stari kolektivni ugovor za koji ne znaju gdje je. Kroz navode svih prisutnih o konkretnim probleme u svojim podružnicama i smjernicama tajnik i pravni savjetnik SSKH ih je uputio na zakonska ostvarenja radničkih prava putem kolektivnog ugovora. Istaknuo je da se što prije dostavi svi upitni akti , te da bi bilo dobro pokrenuti inicijativu za kolektivno pregovaranje u svim
drušvima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *