Pokrenut proces mirenja i u Gradskom-stambeno komunalnom gospodarstvu u Zagrebu

Pokrenut proces mirenja i u Gradskom-stambeno komunalnom gospodarstvu u Zagrebu

Zbog kontinuiranih porasta troškova života i udara na standard radnika te činjenicu na dobre poslovne rezultate GSKG d.o.o.,  oba sindikata koja djeluju unutar GSKG d.o.o Zagreb, u studenom  prošle godine uputili su inicijativu za pokretanje kolektivnih pregovora i sklapanje dodatka izmjena i dopuna kolektivnog ugovora za radnike tog trgovačkog društva. S obzirom na negativan stav direktora Marka Šarića kojem je glavni argument za odbijanje pregovora, važenje postojećeg  kolektivnog ugovora, sindikalna povjerenica podružnice SSKH u GSKG d.o.o. Sandra Crnković i sindikalna povjerenica Sindikata komunalnih radnika Hrvatske, Laura Tomkić, uz podršku ostalih članova i sindikata, odlučile su se na daljnje korake, odnosno pokretanje postupka mirenja.

Sandra Crnković naglašava da unatoč činjenici  da je na snazi kolektivni ugovor potpisan 2023. godine, to ne sprječava ugovorne strane pregovarati o njegovim izmjenama i dopunama, a sve u cilju poboljšanja materijalnih prava radnika.

Ovisno o ishodu postupka mirenja, spremni smo i na daljnje akcije sindikata-izjavila je Sandra Crnković.

Kako ni  nakon dopisa koji je direktoru društva uputio predsjednik SSKH Baldo Kovačević, nije došlo do pokretanja pregovora sindikati su nakon izjašnjavanja članova, 8. veljače uputili zahtjev Gospodarsko-socijalnom vijeću za pokretanje postupka mirenja.

Fotografija s prijašnjih pregovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *