Nakon deset godina potpisan kolektivni ugovor za radnike Vrelo d.o.o. Rab

Nakon deset godina potpisan kolektivni ugovor za radnike Vrelo d.o.o. Rab

U petak, 9. veljače u Rabu,  sklopljen je novi kolektivni ugovor za radnike trgovačkog društva Vrelo d.o.o., za komunalne djelatnosti. Kolektivni ugovor potpisali su direktor Društva Ivan Lušić, struč.spec.ing.sec i glavni sindikalni povjerenik Renato Montan.

Renato Montan naglasio je  da su poboljšana mnoga materijalna i nematerijalna prava koja su do tada bila regulirana Pravilnikom o radu.

Utvrđena je nova osnovica za obračun plaće u iznosu 562,33 eura što je povećanje od 13 %. Također, osnovica će se mijenjati u skladu s promjenama indeksa potrošačkih cijena kojeg objavljuje Državni zavod za statistiku svakih 6 mjeseci pod uvjetom da je isto povoljnije za radnika najviše 2 %. Ukoliko dođe do povećanja indeksa cijena u postotku većem od 2 % povećanje plaće može se ugovorit aneksom kolektivnog ugovora.

Dodatno, ugovoreno je povećanje za prekovremeni rad, rad nedjeljom, rad u dane blagdana, spomendane  i neradne dane, noćni rad, a uvedena je i naknada za obveznu pripravnost kod kuće, u iznosu 14 % osnovne cijene sata radnog mjesta radnika po sati pripravnosti.

Dar u naravi, troškovi prehrane, dar za dijete, božićnica, uskrsnica, troškovi prehrane isplatit će se u maksimalnim  neoporezivim  iznosima sukladno Pravilniku o porezu na dohodak.

Povećani su i iznosi otpremnina pri  odlasku radnika u mirovinu uz dodatno povećanje od 1-4 plaće,  ovisno o stažu provedenom u tvrtki.

Ugovorena su i druga brojna materijalna i nematerijalna prava radnika.

U pregovorima su, ispred SSKH, osim glavnog sindikalnog povjerenika Renata Montana,  sudjelovale članice Marina Perkić i Nataša Ribarić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *