Potpisan je kolektivni ugovor za radnike Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO

Potpisan je kolektivni ugovor za radnike “Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom”, URIHO

Dana 11. listopada 2023. potpisan je kolektivni ugovor za radnike Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO,  koji stupa na snagu 1. siječnja 2024. godine. Novim kolektivnim ugovorom, radnici URIHO-a, njih oko 500, konačno će osjetiti povećanje plaća i materijalnih prava. URIHO je jedina gradske ustanova koja je do sada od svih gradskih tvrtki imala najniže plaće i najstariji kolektivni ugovor,  plaće će rasti u prosjeku do 20 % . Prvi kolektivni ugovor za radnike URIHO-a potpisan je davne 2003., te je uz određene izmjene i dopune bio do danas na snazi.

Ljiljana Husak, glavna sindikalna povjerenica SSKH izrazila je zadovoljstvo ugovorenim povećanjem materijalnih prava te  naglasila da je Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, unatoč činjenici da je drugi najbrojniji sindikat u društvu, u pregovore uključen u kolovozu ove godine, odnosno pri četvrtom sastanku pregovaračkog odbora, od ukupno 9 održanih jer kako navodi, SSKH, koji djeluje u tvrtki od 2010. godine, nije bio potpisnik starog kolektivnog ugovora pa su u pregovore uključeni nakon zaključivanja Sporazuma o reprezentativnosti sindikata za kolektivno pregovaranje i zaključivanje kolektivnog ugovora u društvu URIHO.

Neposredno prije ulaska SSKH u pregovore, uspješno je okončan postupak mirenja uz dogovor da će  poslodavac svim radnicima isplaćivati mjesečnu naknadu za topli obrok u iznosu od 66,37 eura neto te da će se pregovori o povećanju razine materijalnih prava dovršit do 30. rujna 2023.

Ispred Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske u pregovorima su sudjelovale  Ljiljana Husak, glavna sindikalna povjerenica i Ana Kranjac Jularić, voditeljica pravno-kadrovskih poslova SSSH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *