Sjednica županijskog povjereništva SSKH Zagrebačke županije

Sjednica županijskog povjereništva SSKH Zagrebačke županije

Sjednica županijskog povjereništva SSKH Zagrebačke županije održala se 1. lipnja 2022. g.  u 13 sati u sjedištu SSKH, Zlatarska 14 u Zagrebu.

Uz prisutne sindikalne povjerenike sjednici su prisustvovali predsjednik SSKH Baldo Kovačević i tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor. Predsjednik SSKH upoznao je prisutne sa radom SSKH u proteklom periodu i planovima daljnjih aktivnosti.

Nakon izvješća županijskog povjerenika SSKH u proteklom mandatu za županijskog povjerenika SSKH Zagrebačke županije jednoglasno je izabran Mario Leljak, a za njegovu zamjenicu Mateja Turibak.  Za predsjednika SSKH podržava se kandidatura dosadašnjeg predsjednika Balda Kovačevića. Za Izbornu skupštinu SSKH imenovani su Mario Leljak, Mario Marković i Mateja Turibak. Za kandidate Glavnog odbora predloženi su Mario Leljak i Josip Puhelek. Predloženi su kandidati Mario Marković za Nadzorni odbor SSKH i Anto Lukenda za Statutarnu komisiju SSKH.  Sindikalni povjerenici su govorili o problemima u svojim društvima i nemogućnost kolektivnog pregovaranja. Tajnik i pravni savjetnik SSKH uputio je sindikalne povjerenike na kolektivne ugovore, izrade i dopune,  a upoznao ih je sa radnjama oko izmjena Zakona o radu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *