Sjednica županijskih povjereništava SSKH Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije

Sjednica županijskih povjereništva SSKH za Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku i Virovitičko-podravsku županiju

Sjednica županijskih povjereništva SSKH za Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku i Virovitičko-podravsku županiju održala se 31. svibnja 2022. g.  u 15 sati u sjedištu teritorijalnog ureda SSSH Osječko-baranjske županije, Trg A. Starčevića 10 u Osijeku.

Uz prisutne sindikalne povjerenike sjednici su prisustvovali predsjednik SSKH Baldo Kovačević, tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor i pravna povjerenica SSSH Ksenija Bešlić.

Nakon izvješća županijskih povjerenika SSKH u proteklom mandatu za županijskog povjerenika SSKH Osječko-baranjske županije jednoglasno je izabran Davor Gotal, a za njegovog zamjenika Srđan Grujić. Za županijskog povjerenika SSKH Virovitičko-podravske županije izabran je Nino Grgurića, za njegovoga zamjenika Jurica Tonković. Za v. d. županijskog povjerenika SSKH Vukovarsko-srijemske županije izabran je Davor Gotal,  za njegovoga zamjenika Zoran Galović. Za predsjednika SSKH podržava se kandidatura dosadašnjeg predsjednika Balda Kovačevića. Za Izbornu skupštinu SSKH imenovani su Davor Gotal, Srđan Grujić, Domagoj Fadiga, Boris Ljubić iz Osječko-baranjske županije, Zoran Galović iz Vukovarsko-srijemske županije i Nino Grgurić iz Virovitičko-podravske županije. Za kandidate Glavnog odbora predloženi su Davor Gotal, Srđan Grujić, Domagoj Fadiga, Boris Ljubić i Nino Grgurić. Predsjednik SSKH upoznao je prisutne sa radom SSKH u proteklom periodu i planovima daljnjih aktivnosti. Sindikalni povjerenici su iznijeli problematiku u svojim podružnicama, ponajviše oko kolektivnog pregovaranja i kolektivnih ugovora. Tajnik i pravni savjetnik SSKH odgovarao je na upite sindikalnih povjerenika i upoznao ih sa aktivnostima oko izmjena Zakona o radu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *