Sjednica županijskih povjereništava SSKH Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije

Sjednica županijskih povjereništava SSKH Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije

Sjednica županijskih povjereništava SSKH Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije održala se 2. lipnja 2022. g.  u 10 sati u sjedištu teritorijalnog ureda SSSH Brodsko-posavske županije, Mesićeva 1 u Slavonskom Brodu.

Uz prisutne sindikalne povjerenike sjednici su prisustvovali predsjednik SSKH Baldo Kovačević , tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor i Mato Stanković pravni povjerenik SSSH.

Nakon opsežnog izvješća županijske povjerenice SSKH Brodsko-posavske u proteklom mandatu za županijsku povjerenicu SSKH Brodsko-posavske županije izabrana je Ljiljana Hamedović, a za njenu zamjenicu Đurđica Oršulić.  Nakon izvješća županijskog povjerenika SSKH Požeško-slavonske  županije u proteklom mandatu za županijskog povjerenika SSKH Požeško-slavonske  županije izabran je Davor Sandrini, a za njegovog zamjenika Krešimir Miškulin. 

Za predsjednika SSKH podržava se kandidatura dosadašnjeg predsjednika Balda Kovačevića. Za Izbornu skupštinu SSKH imenovani su iz Brodsko-posavske županije  Ljiljana Hamedović, Đurđica Oršulić i Davor Sandrini ispred Požeško-slavonske  županije. Za kandidate Glavnog odbora predloženi su Ljiljana Hamedović iz Brodsko-posavske županije   i Davor Sandrini ispred Požeško-slavonske  županije. Predloženi su kandidati Đurđica Oršulić za Nadzorni odbor SSKH i Jelena Bobić za Statutarnu komisiju SSKH.  Sindikalni povjerenici su iznijeli problematiku u svojim podružnicama i probleme oko kolektivnog pregovaranja. Tajnik i pravni savjetnik SSKH odgovarao je na pitanja i uputio je sindikalne povjerenike na kolektivne ugovore, izrade i dopune,  a upoznao ih je sa aktivnostima oko izmjena Zakona o radu. Predsjednik SSKH upoznao je prisutne sa radom SSKH u proteklom periodu i planovima daljnjih aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *