NA XVII SINDIKALNIM SUSRETIMA SSKH U BELOM MANASTIRU ODRŽANA JE 16. SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA SSKH

NA XVII SINDIKALNIM SUSRETIMA SSKH U BELOM MANASTIRU ODRŽANA JE 16. SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA SSKH

U petak, 1. listopada 2021. godine u hotelu “Patria” u Belom Manastiru s početkom u 14 sati održana je 16. sjednica Izvršnog odbora SSKH. Sjednici su prisustvovali svi članovi Izvršnog odbora: Baldo Kovačević, Robert Maršanić, Davor Gotal, Ljiljana Hamedović, Zdravko Stoilković, Mario Banovac, Vlaho Radičević, Mario Leljak, Bruna Vlašić Jakovčić, Jasna Požar, Vinko Fabijan, Dražen Falica i Vladimir Zadravec. Sjednici su prisustvovali i Vesnica Bušić, predsjednica Nadzornog odbora SSKH, Ingrid Stanić, članica NO SSKH, Boris Holetić, član NO SSKH, Đurđica Oršulić, članica NO SSKH, Mario Marković, član NO SSKH, Boris Feis, tajnik SSSH i Slobodan Kapor, tajnik i pravni savjetnik SSKH.

Na temelju prethodnih zaključaka sa 7. sjednice NO SSKH održane 7. rujna 2021.godine i 15. sjednice IO SSKH održane 10. rujna 2021.godine sjednica IO SSKH održala se uz prisustvo članova NO SSKH. Nakon usvajanja dnevnog reda usvojen  je zapisnik sa prethodne 15. sjednice IO SSKH održane 10. rujna 2021. godine, u sjedištu SSKH, Zlatarska 14, Zagreb.

Predsjednik SSKH Baldo Kovačević upoznao je prisutne o minornom, ali prisutnom problemu neredovite uplate članarine i nedostavljanju financijskih izvješća od strane pojedinih podružnica. U raspravi koja je uslijedila naglašene su velike razlike po podružnicama zbog čega bi trebalo razmisliti o uvođenju modela raspodjele članarine kod kojega bi svi članovi SSKH imali podjednaki položaj i pristup materijalnim pogodnostima koje se isplaćuju iz iznosa prikupljene članarine.

Podržavajući određene promjene u načinu distribucije prikupljene članarine, predsjednik SSKH Baldo Kovačević i tajnik SSSH Boris Feis upozoravaju da je odluka o tome moguća nakon usvajanja završnog godišnjeg financijskog izvješća za 2021.g. predvidivo do travnja 2022.g. i nakon potvrde revizijskog nalaza financijskih izvješća.

Članovi IO SSKH suglasni su da različiti načini obračuna, prikupljanja i distribucije sindikalne članarine (1% na neto iznos plaće, 1% na bruto iznos plaće) ostaju i nadalje u primjeni do usvajanja i objave završnih godišnjih financijskih izvješća. Na sjednicama IO i NO u prosincu 2021.g. razmotrit će se mogući modeli nove raspodjele članarine, a nakon usvajanja godišnjih financijskih izvješća za 2022.godinu sazvat će se Statutarna komisija SSKH i NO SSKH radi razmatranja prijedloga i donošenja odluka koje će omogućiti izmjenu Statuta SSKH. Parametri pri odlučivanju moraju biti ujednačeni za sve podružnice i omogućiti funkcioniranje podružnice kao i održivo funkcioniranje središnjeg ureda SSKH. Model mora biti zajednički pri čemu male podružnice moraju imati sigurnost financijske pomoći i potpore na načelima solidarnosti i uzajamnosti.

Predsjednik SSKH Baldo Kovačević informirao je prisutne o izradi promidžbenog letka SSKH, koji će sadržavati i pristupnicu. Vizualni izgled budućeg promidžbenog letka sa pristupnicom trebao bi biti gotov do kraja idućeg tjedna kada bi se donijela odluka o trošku tiskanja i broju letaka. Jednoglasnom odlukom podržana je izrada i tiskanje promidžbenih letaka sa pristupnicom za članove SSKH.

Predsjednik SSKH Baldo Kovačević informirao je prisutne o organizaciji seminara za radnička vijeća, povjerenike radnika za zaštitu na radu i ovlaštenike poslodavca za zaštitu na radu, koji će se održati u Stubičkim Toplicama od 21.-23.listopada 2021.godine te će se za potrebe sudionika seminara, u dogovoru sa Igorom Pavlovićem kao organizatorom razmotriti troškovi tiskanja knjižice sa temama seminara o čemu će se prethodno informirati IO SSKH. Izrada knjižica dio je usvojenog plana održavanja istovrsnih seminara po županijama što će značajno sniziti troškove (troškovi prijevoza, smještaj) i osigurati prisustvo većeg broja povjerenika kojima poslodavci ne žele refundirati troškove sudjelovanja u drugim mjestima.

Predsjednica Nadzornog odbora predlaže da se što prije pripremi prijedlog novog Pravilnika o radu i da se dostavi svima na očitovanje sa svim prethodnim pravilnicima i izmjenama pravilnika, kako bi se isti mogao usvojiti na narednoj sjednici , sa čime su suglasni svi članovi IO SSKH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *