Povelju SSSH za povjerenika zaštite na radu dobio je član SSKH Mumin Hodžić iz Zagrebačkog holdinga, Sindikalna podružnica Čistoća

Povelju SSSH za povjerenika zaštite na radu dobio je član SSKH Mumin Hodžić iz Zagrebačkog holdinga, Sindikalna podružnica Čistoća

Povelju SSSH za povjerenika zaštite na radu dobio je Mumin Hodžić iz Zagrebačkog holdinga, sindikalna podružnica Čistoća Zagreb, član Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske.

Aktivnosti Odbora zaštite na radu i samog povjerenika u prevenciji povreda rezultirale su kontinuiranim smanjenjem broja povreda unazad 4 godine. Rezultat je tim bolji jer se svake godine povećava broj zaposlenih, kao i obim posla i broj sredstava koji se koriste za operativno izvršenje poslova kod kojih i najčešće dolazi do povreda, a broj povreda se smanjuje.

Isto se postiže redovitim praćenjem razloga nastanka povreda i utvrđivanjem činjenica koje do njih dovode. Stoga se nastoje poduzimati odgovarajuće preventivne mjere za suzbijanje takvih povreda kroz promjenu načina rada, korekciju na sredstvima rada ili kroz bolju i kvalitetniju osobnu zaštitnu opremu.

Odbor zaštite na radu održava redovito sjednice, znatno češće no što je Zakonom propisano, a sve u svrhu utvrđivanja razloga nastanka povreda na radu i osiguravanja potrebnih uvjeta i opreme za rad na što sigurniji način.

Odbor zaštite na radu aktivno sudjeluje kod izrade procjene rizika i kod izrade kataloga osobnih zaštitnih sredstava sukladno potrebama pri uvođenju novih radnih procesa i rada u različitim vremenskim uvjetima.

Mumin Hodžić kao koordinator povjerenika radnika zaštite na radu Podružnice Čistoća Zagreb je i nositelj gore navedenih aktivnosti koje su doprinijele smanjenju broja povreda na radu i s toga je s pravom zaslužio nagradu – Povelju SSSH.

Čestitamo Muminu i želimo mu još puno uspjeha u radu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *