SASTANAK POVJERENIKA SSKH OSJEČKO -BARANJSKE ŽUPANIJE

SASTANAK POVJERENIKA SSKH OSJEČKO -BARANJSKE ŽUPANIJE

U četvrtak 30. rujna 2021. godine u 14,00 sati u teritorijalnom uredu SSSH, Trg Ante Starčevića 10, Osijek  održan je županijski sastanak sindikalnih povjerenika SSKH Osječko-baranjske županije. Županijskom sastanku su prisustvovali predsjednik SSKH Baldo Kovačević, tajnik i pravni savjetnik Slobodan Kapor, tajnik SSSH Boris Feis i pravna povjerenica SSSH u Teritorijalnom uredu Osijek Ksenija Bešlić. Od uredno pozvanih sindikalnih povjerenika županijskom sastanku osječko- baranjske županije su se odazvali i nazočili  Davor Gotal iz Baranjskog vodovoda, županijski povjerenik SSKH i potpredsjednik SSKH, Srđan Grujić iz Baranjske čistoće, Jozo Ćosić iz Sigurnosti Osijek, Boris Ivanović iz Vodovoda Osijek, Rajko Berković iz Čvorkovac Dalj, Ivica Žulj iz Unikom Osijek, Dragan Vidošić iz Urbanizam Valpovo, Domagoj Fadiga iz Dvorac Valpovo, Saša Zetović iz Doroslov Donji Miholjac, Dražen Rajher Đakovački vodovod, Boris Ljubić iz Ukopa Osijek.

Nakon kratkog uvoda županijskog povjerenika Davora Gotala i predstavljanja predsjednika SSKH Balda Kovačevića i tajnika i pravnog savjetnika SSKH Slobodana Kapora, sindikalni povjerenici su govorili o stanjima u svojim podružnicama i problemima sa kojima se susreću u svom sindikalnom radu. Raspravljalo se o problemu ustezanja sindikalne članarine članovima koji imaju blokirane račune, zatim članova koji se nalaze na bolovanju i naknadu primaju od HZZO-a, a imali su i upita vezanih za obvezu podnošenja financijskih izvješća i probleme sa kojima se susreću kod davanja sindikalnih kredita, a što im je objasnio tajnik SSSH Boris Feis koji se dijelom osvrnuo na rad i aktivnosti SSSH.

Diskutiralo se i o nadolazećim kolektivnim pregovorima u pojedinim sindikalnim podružnicama zbog isteka kolektivnih ugovora na što se predsjednik SSKH Baldo Kovačević osvrnuo i objasnio smjernice prema kojima SSKH ide u kolektivno pregovaranje s gradovima većinskim vlasnicima komunalnih društava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *