U Zagrebu održana 7. sjednica Nadzornog odbora SSKH

7. sjednica Nadzornog odbora SSKH održana je u utorak 7. rujna 2021.godine u Zagrebu, u sjedištu SSKH, Zlatarska 14, s početkom u 14.00 sati.

Prisustvovali su svi članovi nadzornog odbora, Vesnica Bušić, predsjednica NO SSKH, Ingrid Stanić, Boris Holetić, Đurđica Oršulić i Mario Marković te Baldo Kovačević, predsjednik SSKH, Robert Maršanić, potpredsjednik SSKH, Davor Gotal potpredsjednik SSKH, Boris Feis, tajnik SSSH i Slobodan Kapor, tajnik i pravni savjetnik SSKH.

Sjednicu je otvorila predsjednica Nadzornog odbora SSKH Vesnica Bušić i utvrdila prisutnost svih članova Nadzornog odbora slijedom čega su ispunjeni svi uvjeti za donošenje pravovaljanih odluka i zaključaka. Nakon uvodnog izlaganja Vesnice Bušić, tajnik SSSH Boris Feis obrazložio je najznačajnije stavke Izvješća o financijskom poslovanju SSKH za razdoblje 1.1.2021. do 30.6.2021.godine. Nakon rasprave svih prisutnih po ovoj točki dnevnog reda  Nadzorni odbor SSKH jednoglasnom odlukom je prihvatio Izvješće o financijskom poslovanju SSKH u prvom polugodištu 2021.godine te upućuje prijedlog Izvršnom odboru SSKH za donošenjem odluke o usvajanju izvješća na sjednici Izvršnog odbora SSKH 10.9.2021.godine.

Osim podružnica koje sukladno Statutu SSKH nisu u obvezi dostaviti financijsko izvješće 20-tak podružnica nisu dostavile financijska izvješća u zakonskom roku. Pored navedenog postoji i problem neredovite uplate dijela članarine na račun SSKH od strane podružnica ali i poslodavca. Nakon rasprave po ovoj točki dnevnog reda Nadzorni odbor SSKH je jednoglasnom odlukom uputio prijedlog Izvršnom odboru SSKH za donošenje odluke o upućivanju obavijesti poslodavcima onih podružnica koji neredovito izvršavaju svoje financijske obveze prema SSKH da 50% iznosa ustegnute članarine uplaćuju direktno na račun SSKH. Sindikalnim podružnicama koje nisu dostavile financijska izviješća uputit će se obavijest o statutarnoj i zakonskoj obvezi redovitog dostavljanja izvješća.

Predsjednica Nadzornog odbora SSKH Vesnica Bušić, pozivajući se na zaključke 6.sjednice NO SSKH održane 1.4.2021.godine, predlaže da se izmjenama Statuta SSKH omogući drugačiji obračun članarine. Kako to pitanje svakako treba riješiti Statutom nakon rasprave po ovoj točki dnevnog reda, Nadzorni odbor SSKH donosi jednoglasnu odluku i  upućuje prijedlog za izradu akata i izmjenu Statuta kojima će se omogućiti obračun i uplata sindikalne članarine i u brutu i neto iznosu, čija će se raspodjela za potrebe podružnice i SSKH izvršiti uvažavanjem specifičnosti financijskog stanja, broja članova i potreba za financijskom pomoći članovima sindikata.

Na upit predsjednice NO SSKH Vesnice Bušić, Baldo Kovačević predsjednik SSKH i Davor Gotal potpredsjednik SSKH ukratko su predstavili program ovogodišnjih sindikalnih susreta povjerenika SSKH koji bi se trebali održati u Belom Manastiru 1. i 2.  listopada 2021.godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *