Moguća bolja materijalna prava nakon spajanja vodovodnih društava na uslužnom području 14 temeljem Uredbe o uslužnim područjima

Moguća bolja materijalna prava nakon spajanja vodovodnih društava na uslužnom području 14 temeljem Uredbe o uslužnim područjima

U Karlovcu je, 4. lipnja na inicijativu SSKH, održan sastanak s gradonačelnikom Karlovca Damirom Mandićem i suradnicima, a vezano uz temu novog Kolektivnog ugovora za vodno uslužno područje broj 14, čiji je društvo preuzimatelj Vodovod i kanalizacija Karlovac.

Sastanku su s naše strane prisustvovali predsjednik SSSH, Mladen Novosel, predsjednik SSKH Baldo Kovačević, sindikalna povjerenica u ViK Karlovac Jasna Požar,  sindikalni povjerenik u Komunalno Ozalj Anđelko Vuljanić, sindikalna povjerenica Komunalac Slunj Martina Kovačević, i sindikalni povjerenik u Vodovod i kanalizacija Ogulin Mario Sušanj.

Na sastanku je zaključeno da se radnička prava i materijalne pogodnosti koje su utvrđeni dosadašnjim kolektivnim ugovorima moraju u duhu poštivanja i pravedne socijalne raspodjele prenijeti i u novi kolektivni ugovor koji će do kraja godine biti predstavljen predsjedniku Skupštine novog Društva.

Svi sudionici sastanka Izrazili su  želju i namjeru za poboljšanje radničkih prava, povećanje plaća i drugih  materijalnih prava za sve radnike, uz želju za kvalitetnom daljnjom suradnjom i  konstruktivnim socijalnim dijalogom tijekom pregovora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *