Veća materijalna prava za radnike Ustanove Dom mladih Rijeka

Veća materijalna prava za radnike Ustanove Dom mladih Rijeka

Rijeka, 23. svibnja 2024.

U Gradu Rijeci potpisan je danas Dodatak I. kolektivnog ugovora kojim se povećavaju brojna materijalna prava radnika Ustanove Dom mladih.

Dodatak kolektivnom ugovoru potpisali su gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović i povjerenik SSKH Ustanove Dom mladih Rijeka, Josip Šarlija.

Kolektivni pregovori započeli su krajem travnja,  a sve odredbe dodatka kolektivnog ugovora usuglašene su polovinom svibnja. Povećana je osnovica plaće na 947,18 eur što je oko 5 % povećanje u odnosu na staru osnovicu, troškovi prehrane u neoporezivom iznosu od 100 eur mjesečno, božičnica 300 eur, regres 300 eur, dar u naravi 100 eur.

U kolektivnim pregovorima sudjelovali su glavni sindikalni povjerenik Josip Šarlija kao voditelj pregovaračkog odbora, županijski povjerenik SSKH Robert Maršanić, iz SSSH regionalna pravna zastupnica Petra Vaci i sindikalni organizator Damir Lučić.,  Veronika Linić-Muminović i Sanja Lipovac.

Dom mladih Rijeka važna je gradska je ustanova čija je osnovna djelatnost organizacija slobodnog vremena djece i mladih u Rijeci. Djeluje već preko pet desetljeća i ima status poznate i specifične ustanove koja daje poseban pečat gradu Rijeci i njezinu školstvu. Dom mladih surađuje sa mnogim odgojno – obrazovnim ustanovama i kulturnim institucijama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *