Potpisane izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u komunalnom društvu Usluge Poreč d.o.o.

Potpisane izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u komunalnom društvu Usluge Poreč d.o.o.

U Poreču 20. studenoga u komunalnom društvu USLUGA POREČ d.o.o. potpisane su Izmjene i dopune KU, kojima je postignut dogovor oko materijalnih prava radnika i povećanje plaća.

Na zadovoljstvo članova sindikata, materijalna prava radnika su povećana u odnosu na ranije. Dogovoreno je povećanje osnovice za obračun plaće i povećanje dnevne naknade za topli obrok. Ujedno je dogovoreno povećanje neoporezive naknade za radne rezultate kao i isplata prigodnih nagrada u dogovorenim iznosima te dar u naravi.

Izmjene i dopune kolektivnog ugovora sklopljene su uz značajan angažman Vjere Kosić, sindikalne povjerenice SSKH Usluge Poreč d.o.o.. U  pregovorima su sudjelovali i Bruna Vlašić Jakovčić, županijska povjerenica SSKH za Istarsku županiju te predstavnici sindikata SIKD, sindikalni povjerenik Predrag Glavić te županijski povjerenik za Istarsku županiju Luka Puniš.

Osim  navedenih prava, direktor tvrtke  Usluge Poreč d.o.o. Luka Maleš  izvijestio je  prisutne članove da aktivno radi na više programa sa ciljem poboljšanja uvjeta rada svih radnika. Posebno je istaknuo aktivnosti na rekonstrukciji objekata za potrebe radnika radne jedinice pometanja, čistoće te za djelatnike parkinga kao i zahvate koje ima namjeru realizirati, a sve u cilju poboljšanja  uvjeta rada svih  djelatnika.

Direktor tvrtke Luka Maleš također je naglasio da je sve više problema u vezi  zadržavanja postojećih radnika, a cilj tvrtke je zadržati kvalitetne radnike i  osigurat im dostojne uvjete rada i plaće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *