Strategija organiziranja i učlanjivanja

Strategija organiziranja i učlanjivanja

U četvrtak 26. listopada 2023. godine održan je prvi konzultacijski sastanak Europske federacije sindikata javnih službi (EPSU) sa sindikatima Jugoistočne Europe i Zapadnog Balkana u sklopu sedmog ciklusa radionica u organizaciji EPSU-a, namijenjena je čelnicima sindikata i osobama koje se bave organiziranjem i učlanjivanjem unutar sindikata.

SSKH, koji prvi  puta sudjeluje u ovoj kampanji, uz  pomoć stručnjaka Europske federacije javnih službi, odnosno tima za organiziranje i učlanjivanje pokušat će razviti svoju strategiju sindikalnog organiziranja i učlanjivanja, koja je temelj za rast i razvoj organizacije.

Prvom online sastanku putem platforme zoom, prisustvovalo je oko 40 sudionika iz 37 sindikata, a svoje primjere temeljen izrađene strategije organiziranja i učlanjivanja prezentirali su Sindikat UPOZ iz Makedonije i Sindikat predškolskog odgoja Srbije koji su tijekom kampanje znatno povećali broj članova te se taj trend nastavio i nakon završetka kampanje.

Ovaj projekt Europska federacija javnih službi pokrenula je s ciljem povećanja broja članova kao i zadržavanje postojećih, ali i s ciljem stvaranju aktivnog članstva koje se može mobilizirati i aktivirati.

Sljedeći radni sastanak Ureda SSKH i  tima za organiziranje i učlanjivanje održat će se krajem studenoga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *