Potpisan II. Sporazum o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za Međimurske vode d.o.o.

Nakon tri mjeseca kolektivnih pregovora potpisan je II. Sporazum o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za Međimurske vode d.o.o. Ugovorena su neka od sljedećih prava s primjenom od 1. rujna 2023. godine:

  • Povećanje osnovne plaće primjenom novopredložene satnice i stalnog mjesečnog dodatka, čime iznosi plaće rastu otprilike u rasponu od 3 do 10% bruto. Najviši porast plaće za poslove I. grupe složenosti poslova, odnosno najmanji za poslove VIII. grupe složenosti poslova, što znači će najniže plaće najviše rasti
  • Povećanje satnice radnog mjesta za 150% za rad na dane blagdana i praznika.
  • Naknada za pripravnost u visini 6% satnice radnog mjesta za svaki sat proveden u pripravnosti u tekućem mjesecu.
  • Poboljšanje materijalnog položaja radnika plaćanjem premije radnicima za III. stup mirovinskog osiguranjau iznosu od 13,27 eura mjesečno od strane poslodavca od 01. siječnja 2024. godine, za sve radnike koji iskažu interes.

Ovom prilikom izrađen je i  Pročišćeni tekst odnosno usklađenje Kolektivnog ugovora s Izmjenama i dopunama Zakona o radu koji je stupio na snagu 1. siječnja 2023. godine.

U pregovaračkom odboru ispred SSKH sudjelovali su glavni sindikalni povjerenik Hrvoje Krsnik i članovi pregovaračkog odbora Miljenko Pintarić i Saša Mesarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *