S osnaženim timom do novih sindikalnih uspjeha

S osnaženim timom do novih sindikalnih uspjeha

U Stubičkim Toplicama, 28. i 29. kolovoza, u hotelu Matija Gubec održana je trening edukacija u okviru sustava sindikalnog osposobljavanja EDUCA@SSSH, pod nazivom Snažan tim, za snažan sindikat!

Cilj treninga bio je osnaživanje sindikalnog tima kroz produbljivanje međusobnog razumijevanja, razvoj vještina za zajednički rad, izgradnju sposobnosti kritičkog analiziranja situacije u kojoj sindikat djeluje i planiranja sindikalnih akcija s ciljem rješavanja konkretnih problema.

Sudionici treninga, županijski povjerenici SSKH i njihovi zamjenici uz sudjelovanje zaposlenih u Uredu SSKH, kroz aktivne metode rada jačali su tim Sindikata

Trenerice Sunčica Brnardić, Nediljka Buklijaš i Katica Ercegovac  vodile su trening kroz četiri tematska bloka u kojima su sudionici imali priliku pobliže se upoznati, procijeniti svoju motivaciju za što aktivniji rad u sindikatu, definirati i analizirati svoje izazove u radu te prepoznati koje su im vještine potrebne i kako ih razvijati.

Posebnu pozornost sudionika potaknuo je Marshmallow izazov, timska aktivnost kroz koju se analiziraju uloge koje u timu uzimamo te vrednuje važnost pojedinačnih kvaliteta i uloga u timu.

Za kraj treninga, u posljednjem tematskom bloku županijski povjerenici definirali su područja rada i planirali akcije koje će provoditi u narednom razdoblju. Ovo središnja aktivnost, pokazala se vrlo zahtjevnom s obzirom da uz maksimalnu participaciju sudionika uključuje slušanje i uvažavanje različitog mišljenja i kreiranje  strategije.


Trening je bio dobro organiziran, a trenerice su bile izvrsne. Cijeli proces treninga je zamišljen da sudionike potakne na razmišljanje, prepoznavanje problema, proučavanje svojeg dosadašnjeg rada i svojih osobnih nedostataka u radu. Interaktivnost svih sudionika doprinijela je kvalitetnom radu i zasigurno će biti od pomoći svakome od nas za naš daljnji rad. Teme koje su se obrađivale u praktičnom dijelu bile su zanimljive i dobro odrađene. Razvijali smo karakteristike pojedinaca, timski rad, razradu misije, ciljeva i strategije ostvarenja istih. Ovakvi treninzi i edukacije doprinose kvalitetnijem radu svih sudionika, ponajviše sindikalnim i županijskim povjerenicima. Bilo bi dobro da se ovakav tip edukacije omogući i provodi ciljano za zainteresirane članove našeg sindikata koji imaju volju, želju i potencijal baviti se sindikalnim radom.

Bruna Vlašić Jakovčić, glavna sindikalna povjerenica SSKH, Vodovod Labin


Osobno sam vrlo zadovoljan s treningom Snažan tim, za snažan sindikat koje je provela EDUCA@SSSH. Naši županijski povjerenici i njihovi zamjenici iskazali su zainteresiranost i spremnost rada u grupama. Imao sam dobar osjećaj zajedništva i stvarno kvalitetnu razmjenu mišljenja i nadogradnja tema unutar grupa. Zaključio sam da nam ovakav rad i treninzi trebaju u većem broju te da se ovakvim zajedništvom rada i prezentacija tema puno toga može vrlo kvalitetno posložiti, a i kreirati/potaknuti same naše povjerenike na iskazivanje svojih problema po podružnicama, regijama i općenito na državnoj razini djelovanja sindikata. Tako stvaramo jednu višu razinu zajedništva, solidarnosti te slušanja problema/prijedloga drugih sindikalnih kolega. Zahvala trenericama Sunčici Brnardić, Nediljki Buklijaš i Katici Ercegovac i naravno našoj ekipi iz SSKH.  

Davor Vikert, glavni sindikalni povjerenik GP Ekom, Čakovec


Sudjelovanjem na treningu za županijske povjerenike i njihove zamjenike Snažan tim, za snažan sindikat, dobila sam kao i uvijek do sada odličnu edukaciju i vrhunski timski rad koje su naše trenerice/edukatorice znale prikazati i približiti nama na zabavan i vrlo zanimljiv način. Volim EDUCA treninge, uvijek su mi različiti, zanimljivi, tjeraju me na razmišljanje i aktivno sudjelovanje, volim sudjelovati u timskom radu i u svom dosadašnjem sindikalnom radu trudim se uvijek poticati timski rad za što mogu zahvaliti EDUCI, jer sam taj način pristupa upravo naučila na njihovima treninzima  i seminarima.

Sandra Crnković, glavna sindikalna povjerenica SSKH GSKG Zagreb


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *