Novi kolektivni ugovori u tvrtkama u Primorsko-goranskoj županiji- Parkovi d.o.o. Opatija i Ustanova Dom mladih Rijeka

Novi kolektivni ugovori u tvrtkama u Primorsko-goranskoj županiji- Parkovi d.o.o. Opatija i Ustanova Dom mladih Rijeka

13. srpnja u Opatiji za radnike Parkovi d.o.o. potpisan je novi kolektivni ugovor. Pregovarački odbor na čelu sa sindikalnom povjerenicom Amelom Ilić i Petrom Vaci, dipl.iur, pravnom povjerenicom SSSH uspio je izborit povećanje osnovice koja se povećava s 297 eur na 310 eur i bruto dodatak u iznosu 200 eur za sve radnike.

U srpnju je potpisan i Kolektivni ugovor u Ustanovi Dom mladih Rijeka,  a jedna od glavnih ugovorenih stavki je povećanje  osnovice plaće s 5.330,00 kuna / 707,41 eura na 6.792,00 kuna / 902,08 eura. Pravna povjerenica SSSH Petra Vaci, ujedno i članica Pregovaračkog odbora naglasila je da se iz sustava bodova s prelazi na sustav koeficijenata, a plaće djelatnika koji rade u ugostiteljskoj djelatnosti poput kuharica, domaćica Doma mladih su znatno iznad minimalnih plaća propisanih granskim kolektivnim za ugostiteljstvo.

Od ostalih materijalnih prava ugovorena je isplata regresa, božićnice, naknade za topli obrok u iznosu od 400,00 kn / 53,09 eura, a ukida se odredba o stimulativnom dijelu plaće prema kojoj je  ravnatelj, mogao radniku proizvoljno odrediti stimulativni dio plaće.

U pregovorima su ispred SSKH sudjelovali, Josip Šarlija sindikalni povjerenik, Robert Maršanić, županijski povjerenik SSKH za Primorsko-goransku županiju, Petra Vaci, pravna povjerenica SSSH i Sandra Jagodin, članica pregovaračkog Odbora, a Kolektivni ugovor primjenjuje se od 1. kolovoza 2023.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *