Na sjednici GSV-a Grada Zagreba održana prezentacija o komunalnom otpadu sa stajališta djelatnika ZGH-Podružnice Čistoća

Na sjednici GSV-a Grada Zagreba održana prezentacija o komunalnom otpadu sa stajališta djelatnika ZGH-Podružnice Čistoća

U zgradi gradske uprave Grada Zagreba, 3. svibnja, održana je sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba. Kao članica GSV-a Grada Zagreba  ispred SSSH, sjednici je prisustvovala Sandra Crnković, glavna sindikalna povjerenica SSKH u GSKG Zagreb.

Središnja tema sjednice bila je Odvajanje otpada, zbrinjavanje komunalnog otpada sa stajališta djelatnika  Zagrebačkog holdinga-Podružnice Čistoća, pri kojoj je Sandra predstavila zanimljivu prezentaciju.

U svom izlaganju  Sandra se osvrnula na količine različitih vrsta prikupljenog otpada tijekom proteklih deset godina od miješanog, bio otpada, papira, stakla, plastike, metala, odjeće, tekstila, glomaznog otpada te otpada prikupljenog putem reciklažnih dvorišta kao i na divljim odlagalištima. Ukazala je na porast broja ozljeda na radu i uzroke tog porasta kao i na teške uvjete rada komunalnih radnika.

Sandra je dodatno objasnila neke od mogućih razloga otežanog pružanja usluge zbog nemogućnosti pristupa otpadu i specifičnih situacija u vezi ručnog utovara  otpada, što u konačnici otežava uvjete rada i utječe na zdravlje radnika. Prezentaciju je zaključila preporukom poslodavcu da što prije osigura potrebne resurse, vozila i radnike te adekvatnu zaštitnu opremu kako bi se usluga građanima mogla pružiti u potpunosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *