33. obljetnica SSKH 15.3.1990. – 15.3. 2023.

33. obljetnica SSKH 15.3.1990. – 15.3.2023.

15. 3. 2023. 33 godine postojanja SSKH

Na današnji dan prije 33 godine osnovan je Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, najveći i najsnažniji sindikat koji okuplja članstvo u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske. SSKH trenutno broji 235 podružnica s više od 10.000 članova u svim županijama RH. Član je najveće sindikalne središnjice u Hrvatskoj, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Međunarodne federacije radnika u javnim uslugama (PSI-EPSU).

Kroz dugogodišnju sindikalnu borbu za prava radnika, SSKH je uspio izborit za članove više od 100 potpisanih kolektivnih ugovora kojima smo osigurali veća prava od zakonskog minimuma.

SSKH je svakodnevno u kontaktu sa svojim povjerenicima, a zajedničkim djelovanjem u ovim izazovnim vremenima, nastojimo izboriti veće plaće i bolje uvjete rada.

Povodom dana Sindikata čestitku je članovima  uputio i predsjednik SSKH Baldo Kovačević:

Drage sindikalne kolegice i kolege, na današnji dan prije 33  godine osnovan je SSKH – Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske.

Ovom prilikom svim našim današnjim članicama i članovima, bivšima i budućima želim sretnu godišnjicu našeg Sindikata, svjesni stvarnosti koja nas okružuje u ovim ne baš jednostavnim vremenima.

Molimo za razumijevanje i strpljenje svih Vas koji se osjećate zapostavljeni tijekom našeg nastojanja za ostvarivanje zajedničkih radničkih prava koje bez razumijevanja poslodavaca i vlasnika, ali i naše upornosti i  strpljenja nije lako ostvariti.

U nadi da ćemo ustrajati u sindikalnom radu za bolja radnička prava – Zajedno smo jači !!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *