ODRŽAN JE JESENSKI EDUKACIJSKI SEMINAR  SSKH U STUBIČKIM TOPLICAMA

ODRŽAN JE JESENSKI EDUKACIJSKI SEMINAR  SSKH U STUBIČKIM TOPLICAMA

Seminar na temu prava i ovlasti Radničkog vijeća i Povjerenika radnika za zaštitu na radu u organizaciji SSKH održan je od  27. – 29. listopada 2022. godine u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama.

Seminaru su prisustvovali povjerenici sindikata, članovi radničkog vijeća, povjerenici radnika za zaštitu na radu, stručnjaci zaštite na radu koji djeluju u podružnicama kako SSKH tako i drugih sindikata.

Posječenost je bila odlična (22 osobe) kao i rasprava kojoj je naglasak ovog puta bio na važnosti djelovanja povjerenika radnika za zaštitu na radu i prijedlog izmjena Zakona o radu.

Dodatno je naglašena važnost radničkog vijeća prilikom postupka utvrđivanja kolektivnog viška radnika.

Na seminaru su predavali  Slobodan Kapor  (tajnik i pravni savjetnik SSKH) na temu radničkih vijeća i Igor Pavlović (sindikalni povjerenik u VIO Zagreb) na temu Povjerenika radnika za zaštitu na radu.

Poseban gost predavač na seminaru bio je Miloš Vlaisavljević iz EPSU-a (The European Federation of Public Service Union) – voditelj za regiju jugoistočne Europe koji je prikazao trenutačno stanje sa članstvom u komunalnim uslugama diljem Europe. Dodatno je prikazao načine na koje se sindikati komunalaca širom Europe odupiru smanjenju članova i borbe za bolja prava radnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *