U hotelu ”Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama održana IX. Skupština SSKH

U hotelu ”Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama održana IX. Skupština SSKH

IX. Skupština SSKH održana je  29.- 30. rujna 2022. godine u hotelu ”Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama

IX. Skupština Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske održana je  od 29.- 30. rujna 2022. godine u hotelu ”Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama. Nakon prvog dana zasijedanja Skupštine slijedila je zajednička večera zastupnika i gostiju. Drugi dan u petak 30. rujna 2022. godine održan je drugi, izborni dio Skupštine.

Uz 40 prisutnih od 43 pozvana zastupnika Skupštini je prisustvovalo i petnaestak domaćih i inozemnih gostiju. Na Skupštini je nakon uvodnih pozdravnih riječi predsjednika SSKH  Balda Kovačevića jednoglasno potvrđen izborni odbor u sastavu Robert Maršanić, Davor Gotal i Bruna Vlašić Jakovčić koji je uspješno vodio dvodnevnu Skupštinu SSKH. Nakon izglasavanja članova radnih tijela Skupštine ( Verifikacijska, Kandidacijska i Izborna komisija te zapisničar i ovjerovitelja zapisnika ) donesen je jednoglasno Dnevni red i Poslovnik o radu Skupštine.  

Pozdravne riječi gostiju uputili su  Miloš Vlaisavljević ispred  EPSU, Aleksandar Radojević predsjednik komunalaca iz Srbije, Adnan Himzanija predsjednik komunalaca BIH te je na kraju okupljene j pozdravio Mladen Novosel, predsjednik SSSH koji je naglasio kako u ova inflatorna vremena gramzljivost kapitala pokazuje svoje pravo lice te pozvao  poslodavce i lokalnu samoupravu da pristupe kolektivnim pregovorima i povećanju plaća radnicima.

Predsjednik Baldo Kovačević iznio je Izvješće o radu od 26. listopada 2018. godine do 29. rujna 2022. godine te  Prijedlog programa rada SSKH za razdoblje od 2022.-2026. godine koji su bez primjedbi i rasprave jednoglasno prihvaćeni. U Programu rada Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske za razdoblje 2022. do 2026. godine stavljen je naglasak na unaprjeđenje i efikasniji rad sindikalnih podružnica kao i osiguranje kvalitetnijeg rada županijskih povjerenika i povjereništava. Cilj je organizirati Sekciju mladih koja bi trebaju biti kreator i nositelji novih ideja SSKH. Skupština je većinom glasova nakon svih dosadašnjih izmjena i dopuna usvojila i donijela novi Statut SSKH.

Drugi dan nakon razrješenja svih tijela SSKH pristupilo se glasovanju.

Nakon javnog glasovanja za članove Glavnog odbora sukladno odredbama Statuta i prijedlogu županija i gradova su izabrani: Jasna Požar, Mario Leljak, Josip Puhelek, Ljiljana Hamedović, Srđan Grujić, Domagoj Fadiga, Boris Ljubić , Davor Gotal, Davor Sandrini, Nino Grgurić, Zdravko Halambek, Marina Abramić, Davor Vikert, Tihomir Antolić, Ljilja Ivanić, Vinko Fabijan, Branimir Šupe, Mario  Banovac, Vlaho Radičević, Bruna Vlašić Jakovčić, Robert Maršanić, Nikša Franov, Snježana Sikirić, Nevenka Mršić, Dražen Falica, Zdravko Ivandić, Dario Rastovčan, Zdravko Stoilković, Sandra Crnković i Tomislav Prpić.

Nakon tajnog elektronskog glasovanja jednoglasno je na četverogodišnji mandat za predsjednika SSKH izabran Baldo Kovačević. Nakon tajnog elektronskog glasovanja  od 12 kandidata izabrani su sa najvećim brojem glasova članovi Nadzornog odbora: Vesnica Bušić ,  Ingrid Stanić, Nives Scomersich, Vesna Zaborski i Boris Holetić. Nakon tajnog elektronskog glasovanja  od 13 kandidata izabrani su sa najvećim brojem glasova članovi Statutarne komisije: Tatjana Kordić, Petra Vaci , Nino Pleština, Ivana De Vrgna i Anto Lukenda. Novoizabrani predsjednik SSKH Baldo Kovačević se zatvarajući Skupštinu iskreno zahvalio svim zastupnicima i gostima na dolasku i sudjelovanju u radu Skupštine te i onima zastupnicima koji nisu mogli biti nazočni već su glasovali od kuće. Zahvalio se Tajniku i pravnom savjetniku SSKH Slobodanu Kaporu, kolegici Ivani De Vrgna te kolegama Igoru Pavloviću i Zdravku Ivandiću  koji su pomogli u pripremi i realizaciji same Skupštine kao i domaćinima Hotelu „Matija Gubec“ na pruženoj usluzi.

Na kraju Skupštine predsjednik  je najavio predstojeći seminar SSKH krajem listopada u Stubičkim Toplicama, sindikalne susrete povjerenika SSKH na Plitvičkim jezerima početkom studenoga, Kongres SSSH te sjednice tijela SSKH početkom prosinca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *