Sjednica županijskog povjereništva SSKH Primorsko-goranske županije

Sjednica županijskog povjereništva SSKH Primorsko-goranske županije

Sjednica županijskog povjereništva SSKH Primorsko-goranske županije održala se 14. lipnja 2022. g.  u 11 sati u sjedištu teritorijalnog ureda SSSH Primorsko-goranske županije, Krešimirova 4 u Rijeci.

Uz prisutne sindikalne povjerenike sjednici su prisustvovali predsjednik SSKH Baldo Kovačević , tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor i Petra Vaci  predsjednica Statutarne komisije SSKH.

Nakon opsežnog izvješća županijskog povjerenika SSKH Primorsko-goranske  županije u proteklom mandatu za županijskog povjerenika SSKH Primorsko-goranske županije izabran je jednoglasno Robert Maršanić, a za njegovog zamjenika Željko Vidmar. 

Za predsjednika SSKH podržava se kandidatura dosadašnjeg predsjednika Balda Kovačevića. Za Izbornu skupštinu SSKH imenovani su Snježana Sikirić, Robert Maršanić, Nikša Franov, Ingrid Stanić i Petra Vaci ispred Primorsko-goranske županije. Za kandidate Glavnog odbora predloženi su Snježana Sikirić, Robert Maršanić, Nikša Franov, Neveka Mršić. Predloženi su kandidati Ingrid Stanić za Nadzorni odbor SSKH i Petra Vaci za Statutarnu komisiju SSKH.  Sindikalni povjerenici su iznijeli problematiku u svojim podružnicama i probleme oko kolektivnog pregovaranja. Tajnik i pravni savjetnik SSKH odgovarao je na pitanja i uputio je sindikalne povjerenike na kolektivne ugovore, izrade i dopune,  a upoznao ih je sa aktivnostima oko izmjena Zakona o radu. Predsjednik SSKH upoznao je prisutne sa radom SSKH u proteklom periodu i planovima daljnjih aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *