Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH Koprivničko – križevačke županije

Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH Koprivničko – križevačke županije

Sastanak županijskog povjereništva sindikalnih povjerenika SSKH Koprivničko – križevačke županije održao se u srijedu 26. siječnja 2022. godine u Zagrebu, Zlatarska 14 u prostorijama SSKH sa početkom u 11,00 sati. Sastanku su prisustvovali predsjednik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Baldo Kovačević, tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor, član Izvršnog odbora SSKH zadužen za Koprivničko – križevačku županiju Vladimir Zadravec, županijski sindikalni povjerenik SSKH Branimir Puhek i sindikalni povjerenik Komunalac Koprivnica, sindikalni povjerenik Komunalno Križevci Dubravko Picig , sindikalni povjerenik Koprivničke vode Vitomir Vedriš, sindikalni povjerenik Komunalno Križevci Stjepan Miloš, sindikalni povjerenik Vodne usluge Križevci Tihomir Antolić, sindikalni povjerenik Komunalne usluge Đurđevac Martin Šoštarec, sindikalni povjerenik Komunalije Đurđevac Vladimir Cvitković .

Član Izvršnog odbora SSKH zadužen za Koprivničko – križevačku županiju Vladimir Zadravec govorio o aktualnoj situaciji u SSKH, a županijski sindikalni povjerenik SSKH Branimir Puhek o stanju u podružnicama. Prisutni sindikalni povjerenici su pojedinačno iznijeli svu problematiku u svojim  podružnicama i društvima.  Oko njih se diskutiralo, a tajnik i pravni savjetnik uputio ih je na pravne korake oko istih.

Predsjednik SSKH Baldo Kovačević je obavijestio prisutne o zatečenom stanju, o trenutačnom načinu rada ureda i aktivnostima svih tijela SSKH. Napomenuo je da će se nastaviti seminari po regijama dodatnog osposobljavanja sindikalnih povjerenika i zainteresiranih radnika za kolektivno pregovaranje, rad u povjereništvu zaštite na radu i ostale sindikalne aktivnosti, o čemu je više govorio tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor.

Tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor također je upoznao prisutne o osnovama kolektivnog pregovaranja i kolektivnim ugovorima, sa smjernicama prema kolektivnom pregovaranju i potpisivanju kolektivnih ugovora.  U raspravi su sudjelovali svi prisutni. Više upita  je bilo oko izbora za radnička vijeća, utvrđivanju reprezentativnosti i problematici nesuradnje ili suradnje sa drugim sindikatima. Osvrnulo se i na tematiku o članu i nečlanu koja ponajviše utječe na rad sindikalnih povjerenika, te neuvažavanju sindikalnog povjerenika od strane poslodavaca i nemogućnosti socijalnog dijaloga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *