Podružnice SSKH Zagrebačkog holdinga zatražile sastanak s gradonačelnikom Tomaševićem zbog skorog isteka ugovora velikom broju radnika

Podružnice SSKH Zagrebačkog holdinga zatražile sastanak s gradonačelnikom Tomaševićem zbog skorog isteka ugovora velikom broju radnika

Zagreb,11. lipnja 2021. – Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) uputio je čestitku novom gradonačelniku Grada Zagreba Tomislavu Tomaševiću te tom prilikom upozorio na neodgodiv problem isteka Ugovora radnika u većem broju podružnica SSKH i izdvojenim društvima koji rade na određeno vrijeme kod poslodavca ili su zaposleni posredovanjem agencija. Većini radnika ugovori ističu 30. lipnja.

U pismu upućenom gradonačelniku Tomaševiću, SSKH je naveo kako je riječ o nužno potrebnim radnicima bez kojih se ne može osigurati daljnje pružanje usluga te podsjetio na program gradonačelnika i njegove ranije istupe u kojima je isticao negativne strane zapošljavanja posredstvom agencija.

Agencije za privremeno zapošljavanje upravo postoje da bi se radnička prava smanjila, a osobno bogaćenje elita podupiralo. Zbog klijentelističke mreže štetnih ugovora s agencijama za zapošljavanje i visokih troškova agencijskog zapošljavanja i antiradničke politike, nikome ne bi trebalo biti u interesu podržavati takve oblike zapošljavanja“, stoji u pismu SSKH. 

Zbog potrebe obavljanja redovitih poslova, SSKH poziva da se radnicima koji su dosad bili zaposleni na određeno ponudi ugovor na neodređeno, a radnicima koji rade posredstvom agencije za zapošljavanje, ovoga puta iznimno, ugovor na određeno vrijeme.

Preuzeto : SSSH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *