Skup radnika u Čistoći Zadar

Skup radnika u Čistoći Zadar

Na inicijativu sindikalnog povjerenika SSKH Denisa Zekanovića, a zbog zahtjeva radnika za povećanjem plaća, u četvrtak, 21. ožujka održan je skup radnika u Čistoći Zadar.

Skupu je prisustvovalo više od 150 nezadovoljnih radnika, koji su jasno dali do znanja da više neće imati strpljenja za stalna obećanja te da su spremni, ukoliko se do 1. svibnja ne udovolji njihovim zahtjevima, pokrenut daljnje korake u ostvarivanju materijalnih prava.

Radnicima su se obratili direktor društva John Ivan Krstičević i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, a podršku članovima SSKH i svim radnicima pružili su Mladen Novosel, predsjednik SSSH i Baldo Kovačević, predsjednik SSKH.

Direktor Čistoće Zadar, John Ivan Krstičević, obećao je da će tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti povećanje plaća od 10% te da će se razgovarati i o daru u naravi za Uskrs.

Gradonačelnik Grada Zadra naglasio je da će u Skupštini Grada pokrenut proceduru za podizanje cijena pružanja komunalnih usluga, a sve u svrhu povećanja plaća radnika.

Razgovaralo se i o specifičnim uvjetima rada radnika na deponiju i oštećenja na vozilima i strojevima te ostalim problemima s kojima se radnici susreću.

„Mi nismo tu iz hira, već iz potrebe, Želimo živjeti dostojanstveno, tražili smo 15% posto koje je odavno „pojela“ inflacija, sad tražimo 30 %, što je isto malo, no mi smo realni. Tražimo slobodne subote u zimskom periodu, svjesni da Grad živi od turizma i da moramo biti ljeti na raspolaganju, na Vama je direktore i gradonačelniče da povučete potez“ –naglasio je na kraju skupa glavni sindikalni

Predsjednik SSKH Baldo Kovačević, dodao je, da je SSKH uz radnike Čistoće Zadar te da će nastojat uz sve moguće raspoložive načine riješit navedenu problematiku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *