Podrška SSKH radnicima Ceste Šibenik

Podrška SSKH radnicima Ceste Šibenik

Predsjednik SSKH uputio je danas, 15. lipnja pismo podrške predsjedniku Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepanu Lisičaku i sindikalnom povjereniku podružnice Sindikata prometa i veza Hrvatske Ceste Šibenik d.o.o. Leonardu Gugi.

Radnici tvrtke CESTE ŠIBENIK d.o.o. započeli su štrajk u kojem traže od direktora da pristupi kolektivnim pregovorima, poveća plaće za minimalno 15 posto i uskladi odredbe Kolektivnog ugovora sa Izmjenama i dopunama Zakona o radu.

Pismo podrške prenosimo u cijelosti:


Zagreb, 15. lipnja 2023.

SINDIKAT PROMETA I VEZA HRVATSKE

SINDIKALNA PORUŽNICA CESTE ŠIBENIK

PISMO PODRŠKE

Poštovani,

Na žalost, živimo u vremenu kad je traženje povećanja materijalnih prava radnika nužno  za normalan život i preživljavanje.

U vrijeme visoke inflacije i posljedično rasta cijena te sve jačeg pritiska na životni standard svih građana Republike Hrvatske, zahtjevi za povećanjem plaća potpuno su opravdani i legitimni.

Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske u potpunosti podržava radnice i radnike Ceste Šibenik u štrajku, uz nadu da neće odustati od svojih zahtjeva.

Također, poručujemo Upravi Ceste Šibenik d.o.o. da je početak dijaloga i kolektivnog pregovaranja jedini put prema prekidu štrajka, povratku radnika na posao i nastavku poslovanja.

Dragi radnice i radnici, drage sindikalne kolegice i kolege, ne odustajte, borite se za postizanje konačnog cilja, početka kolektivnog pregovaranja i povećanja plaća.

Uz sindikalni pozdrav,

Zajedno smo jači

Predsjednik SSKH

Baldo Kovačević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *