Sastanak predstavnika SSKH s gradonačelnikom grada Slatine Denisom Ostrošićem, direktorom Slatina-KOM d.o.o. i suradnicima

Sastanak predstavnika SSKH s gradonačelnikom grada Slatine Denisom Ostrošićem, direktorom Slatina-KOM d.o.o. i suradnicima

U Gradskoj vijećnici Grada Slatine, održan je 4.5.2023. radni sastanak predstavnika SSKH u sastavu predsjednik Baldo Kovačević, tajnik i pravni savjetnik Slobodan Kapor, Mato Stanković pravni povjerenik u Teritorijalnom uredu SSSH Slavonski Brod, Nino Grgurić, županijski povjerenik SSKH za Virovitičko-podravsku županiju, članovi povjereništva sindikalne podružnice SLATINA KOM d.o.o. s glavnim sindikalnim povjerenikom Danijelom Oužečkim te gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić sa suradnicima i direktor Slatina-KOM d.o.o. Sanjin Hmelik sa suradnicima. Sastanak je sazvan na inicijativu SSKH, zbog  pronalaženja adekvatnih rješenja za težak materijalnopravni status i položaj radnika Slatina-KOM d.o.o.

Sugovornici su suglasni da bez povećanja fiksnog dijela cijene komunalne usluge, zbog financijske situacije u društvu Slatina-KOM nije moguće podići razinu plaća i ostalih materijalnih prava radnika.

Dogovoreno je da će se do iduće sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine koja će se održati sredinom svibnja  pripremiti odgovarajuća odluka o povećanju komunalne usluge uz subvenciju  Grada Slatine od 50% , s ciljem usvajanja odluke i stvaranja pretpostavki za nastavak kolektivnog pregovaranja u kojem bi se materijalna prava radnika mogla povećati i uskladiti sa porastom inflacije i troškova života.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *