Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH Varaždinske županije u Zagrebu

Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH Varaždinske županije u Zagrebu

Sastanak sindikalnih povjerenika SSKH Varaždinske županije održao se u utorak 8. veljače 2022. godine u Zagrebu, Zlatarska 14 u prostorijama SSKH sa početkom u 10,00 sati. Sastanku su prisustvovali predsjednik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Baldo Kovačević, tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor, član Izvršnog odbora SSKH zadužen za Varaždinsku županiju Vladimir Zadravec, županijska sindikalna povjerenica SSKH Marina Abramić i sindikalna povjerenica Varkom Varaždin, sindikalna povjerenica Termoplin Varaždin  Tatjana Kordić , sindikalni povjerenik Likom Ludbreg Mladen Makar, sindikalni povjerenik Dražen Falat Novokom Novi Marof, sindikalni povjerenik Ivkom Ivanec Zdenko Čiček, sindikalna povjerenica Parkovi Varaždin Ljiljana Beatović, sindikalni povjerenik Dalibor Prekrit Ivkom vode Ivanec i Dražen Presečki Parkovi Varaždin.

Član Izvršnog odbora SSKH zadužen za Varaždinsku županiju Vladimir Zadravec je nakon uvoda govorio o aktualnoj situaciji u SSKH i podružnicama. Predsjednik SSKH Baldo Kovačević je obavijestio prisutne o općenitom stanju u SSKH , o trenutačnom načinu rada ureda SSKH i aktivnostima svih tijela SSKH. Napomenuo je da će se nastaviti seminari po regijama dodatnog osposobljavanja sindikalnih povjerenika i zainteresiranih radnika za kolektivno pregovaranje, rad u povjereništvu zaštite na radu i ostale sindikalne aktivnosti, upoznao je o tijeku priprema za izbore po podružnicama, evidenciji članstva i statutarnim promjenama.

Prisutni sindikalni povjerenici su pojedinačno iznijeli problematiku u svojim  podružnicama i društvima sa kojima se sreću u svome radu.  Oko njih se diskutiralo, a tajnik i pravni savjetnik uputio ih je na pravne korake oko istih.

Tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor upoznao je prisutne o osnovama kolektivnog pregovaranja i kolektivnim ugovorima, sa smjernicama prema kolektivnom pregovaranju i potpisivanju kolektivnih ugovora.  Naglasak je bio na izborima za radnička vijeća, utvrđivanju reprezentativnosti i problematici nesuradnje ili suradnje sa drugim sindikatima. Osvrnulo se i na tematiku o članu i nečlanu koja ponajviše utječe na rad sindikalnih povjerenika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *