Sastanak sindikalne podružnice Komunalni centar Ivanić Grad

Sastanak sindikalne podružnice Komunalni centar Ivanić Grad

Dana 16.02.2022.g održan je sastanak sindikalne podružnice Komunalni centar Ivanić Grad. Sastanak je održan u prostorijama Komunalnog Centra u Ivanić Gradu u 15 sati.

Na sastanku bilo prisutno 23 radnika  uz direktora društva Maria Nikolić. Sastanku su prisustvovali predsjednik SSKH Baldo Kovačević, tajnik i pravni savjetnik SSKH Slobodan Kapor i županijski povjerenik SSKH Zagrebačke županije Mario Leljak.

Cilj sastanka je bio dogovor oko pokretanja kolektivnog pregovaranja za radnike zbog nepostojanja kolektivnog ugovora u društvu Komunalni centar Ivanić Grad. Nakon uvodnih riječi sindikalnog povjerenika SSKH  Komunalnog centra Ivanić-Grad Ivana Antolića prisutnima se obratio i direktor društva.  Direktor društva je potvrdio kako su plaće male, ali da ima prostora za povećanje istih i da  će se na tome raditi.

Predsjednik SSKH je prisutne upoznao o radu i djelovanju Sindikata. Na izlaganje se nadovezao županijski povjerenik SSKH Mario Leljak kao i tajnik i pravni savjetnik SSKH koji je ujedno odgovarao na upite radnika po pravnom pitanju.

Direktor društva je naglasio problematiku nedoličnog ponašanja pojedinih radnika i prisutnost alkohola za vrijeme radnog vremena. Tajnik i pravni savjetnik SSKH objasnio je prisutnima pravnu proceduru takve problematike vezane uz Zakon o zaštiti na radu i posljedicama po poslodavca i radnika u takvim slučajevima.

Sastanak je završen dogovorom kako će se raditi na potpisivanju kolektivnog ugovora u društvu na obostrano zadovoljstvo uz daljnji korektan socijalni dijalog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *