Posjeta potresom stradalom području Sisačko-moslavačke županije

SSKH

Posjeta potresom stradalom području Sisačko-moslavačke županije

Nakon razornog potresa koji je zahvatio područje Sisačko-moslavačke županije, v.d. predsjednik SSKH, Robert Maršanić i podpredsjednik SSKH, Davor Gotal, 15. siječnja 2021. godine održali su u Petrinji sastanak sa sindikalnim povjerenicima iz navedenog područja.
Ovaj katastrofalni potres ujedinio je sve ljude u Hrvatskoj, ali i šire. Pomoć, poruke solidarnosti i podrška stradalima u potresu stižu sa svih strana. Učinio je to i Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske.
Uplaćeno je 10 tisuća kuna u Hrvatski Crveni križ te 5 tisuća kuna na račun Saveza Samostalnih sindikata u sklopu šire humanitarne akcije gdje je prikupljeno nešto manje od 400 tisuća kuna. SSKH je također pomogao i izravno svojim članovima kupnjom neophodnih životnih potrepština kako bi im se olakšao težak život nakon potresa.
Sindikalni povjerenici su se zahvalili na dolasku v.d. predsjedniku i podpredsjedniku te na svemu što se za njih učinilo u razdoblju nakon potresa. Raduje ih činjenica i saznanje da u ovom trenutku nisu sami i da se uvijek imaju gdje javiti ukoliko im zatreba neka pomoć.
Nakon sastanka, v.d. predsjednik i podpredsjednik obišli su središte grada Petrinje i uvidjeli razmjere katastrofalnog potresa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *