KRENIMO ZAJEDNO U BUDUĆNOST

Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske utemeljen je 15. ožujka 1990. godine. Član je Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (u daljnjem tekstu: SSSH), najveće hrvatske sindikalne središnjice, i međunarodne sindikalne udruge Public Services International (PSI).
SSKH potiče, pomaže i razvija sindikalno organiziranje radnika zaposlenih u komunalnim i svim srodnim djelatnostima u Republici Hrvatskoj da bi članovi na organizirani način mogli izražavati svoje zajedničke interese i ciljeve važne za njihov gospodarski i socijalni položaj, a naročito sa svrhom zastupanja interesa svojih članova na sindikalnom, gospodarskom, socijalnom, stručno-obrazovnom i kulturnom području, promicanja i unaprjeđivanja prava suodlučivanja radnika, pružanje pravne zaštite svakom članu u sporovima iz rada i po osnovi rada, sindikalnog obrazovanja, osposobljavanja i informiranja radnika, poboljšanja radno-socijalnog zakonodavstva, postizanja najpovoljnijih uvjeta rada i primjerenih zarada, sudjelovanje u kolektivnim pregovorima i zaključivanje kolektivnih ugovora radi uređivanja i utvrđivanja prava radnika.

SVEČANA SJEDNICA

Svečanom 4. sjednicom Glavnog odbora SSKH 13. ožujka ove godine obilježena je 30. obljetnica našeg Sindikata, osnovanog 15. ožujka 1990. godine.

VIŠE

GLAVNI ODBOR

4. sjednica Glavnog odbora SSKH održana je u našem sjedištu u Zagrebu 6. prosinca 2019. godine. Na sjednici je usvojeno financijsko izvješće za 2018. godinu.

VIŠE

IZVRŠNI ODBOR

6. sjednica Izvršnog odbora SSKH održana je u TN Amerin, Rovinju 25 rujna 2020..godinee. Donesen je plan aktivnosti SSKH od 2020. do 2022. godine.

VIŠE

EDUKACIJSKI SEMINAR

U svibnju 2019. godine za naše je članove održan stručno-edukacijski seminar o zaštiti na radu. Predavač je bio Igor Pavlović, a prisustvovala su 24 člana..

VIŠE