SSKH logo
Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske
AUTONOMOUS TRADE UNION OF WORKERS IN PUBLIC UTILITIES AND RELATED SERVICES OF CROATIA
english
 

 

TEKUĆE AKTIVNOSTI

Konferencija za novinare održana 25. rujna 2012. godine u Radničkom domu

fotoalbum

Traži se strucna celna osoba Zagrebackih cesta!

Zagreb, 25. rujna 2012. – Glavni sindikalni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) u Zagrebackim cestama Dario Rastovcan zatražio je na današnjoj konferenciji za novinare u Radnickom domu neproduženje ugovora o radu voditelju te podružnice Zagrebackog holdinga Alenu Gospocicu od 1. listopada 2012. godine, jer je svojim ponašanjem u podružnici povrijedio dostojanstvo mnogih radnika. Vrijedao ih, šikanirao, zastrašivao…, te protivno politici nezapošljavanja i štednje u Zagrebackome holdingu zapošljavao svoje prijatelje i kumove koji nisu udovoljavali potrebnom znanju i iskustvu za svoja radna mjesta. Podružnica je do njegova dolaska imala 678 radnika, a godinu i pol kasnije, krajem srpnja ove godine, 751 radnika.

SSKH – sindikalna podružnica Zagrebacke ceste traži da se za novoga voditelja izabere osoba koja nece uništavati ugled podružnice i samoga Zagrebackog holdinga te koja ce imati ljudski odnos prema radnicima. Traži se sposobna i strucna osoba.

Sindikalisti su se za pomoc obratili i predsjedniku Uprave Zagrebackog holdinga koji je u Zagrebacke ceste poslao internu kontrolu.

Krši se i Zakon o radu, pa je SSKH Državnome inspektoratu podnio prekršajnu prijavu protiv voditelja podružnice Zagrebackih cesta, jer nikada nije Radnicko vijece Zagrebackih cesta obavještavao o pitanjima koje ZOR propisuje kao obvezu. Kako je posvjedocio i tajnik SSKH Radovan Tadej , protiv voditelja podružnice SSKH je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio i kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su njegovim djelovanjem pocinjena sva bitna obilježja prijevare, zlouporabe položaja i ovlasti, nesavjesnog gospodarskog poslovanja, sklapanja štetnog ugovora…, a vezano uz postupak nabave stroja glodalice asfalta. SSKH je podnio kaznenu prijavu i protiv voditelja podružnice i trojice rukovoditelja zbog osnovane sumnje da su njihovim djelovanjem pocinjena sva bitna obilježja krade, prijevare, krivotvorenja službene isprave, prijevare u službi…, a vezano uz nedozvoljenu prodaju otpadnog željeza.


aktivnosti

 


Zlatarska ulica br. 14, 10000 Zagreb, tel: +385 1 / 46 55 716, tel/fax: +385 1 / 46 55 003, e-mail: sskh@zg.t-com.hr, web: http://www.sskh.hr